fbpx

Importanța unui website pentru afacerea ta


In prezent există peste 1,7 miliarde de site-uri online. Aproximativ două site-uri web sunt create în fiecare secundă!  În timp ce unii il considera în continuare un lux, un website este de fapt crucial în aceasta epoca modernă.

Există multe moduri în care un website vă poate ajuta afacerea, de la stimularea vânzărilor la creșterea recunoașterii mărcii. Aici vom prezenta cum un website este un instrument esențial în cadrul companiei dvs.

De ce este important un website ?

Aproape toată lumea din spațiul de afaceri este familiarizata cu conceptul de business card. O carte de vizită este reprezentarea unei companii și a brandului acesteia. Cand tu înmânezi cuiva cartea de vizită, îți plasezi marca, sigla și compania direct în mâinile clientului. Acest lucru prezintă un mesaj puternic și un gest puternic care lasă o impresie potențialului tău client.

Acum imaginați-vă cum ar fi dacă acea carte de vizită ar putea face mai mult pentru afacarea ta. Gândeste-te la posibilități: dacă acea carte de vizită nu ar putea doar să directioneze oamenii către compania ta, ci si sa interacționeze, de asemenea, cu ei. Și dincolo de asta, imaginează-ți dacă acea carte de vizită ar putea chiar sa proceseze comenzile de la clienti chiar acolo, instantaneu! Aceasta este puterea unui website. Cu un website, puteți ajunge la o audiență mondială și puteți crește o baza loiala de clienți, totul printr-un spațiu virtualcentralizat.

Site-ul dvs. este Cartea dvs. de vizită interactivă

Când începeți să vedeți site-ul companiei dvs. în acest fel, începe să aibă sens de ce este o parte vitală a afacerii tale. În fiecare secundă, cand site-ul dvs. nu este disponibil, pierdeți mii (sau chiar milioane) de interacțiuni cu clienți – vizualizări despre produse, cereri pentru mai multă interacțiune și comenzi de vânzare. Acesta poate, în mod evident sa influenteze considerabil veniturile companiei.

Pe internet, totul se mișcă cu o viteză fulger. Un client poate „sa cumpere din vitrina ” de la sute de magazine diferite în câteva minute. Cineva care caută cea mai bună ofertă poate sa compare prețurile de la nenumărate magazine în doar câteva secunde. Și cel mai important, acolo nu sunt mai multe șanse. Dacă un site web nu funcționează sau nu există, clientul respectiv are acces la un număr infinit de alte surse de la care să cumpere. Pe scurt compania a pierdut din cauza faptului că nu avea un website. Dacă compania dvs. nu este disponibilă online, chiar și un client interesat nu vă poate achiziționa bunurile.

Un site proiectat prost este la fel de rău

Foarte asemănător cu a nu avea deloc un website este să ai un website prost proiectat. Acestea pot lua multe forme diferite, dar toate au un lucru în comun: un utilizator cu o experienţă rea. Aspecte care pot contribui la o experiență proastă a utilizatorului pe un site web:

• Schema de culori necoordonate cu un text greu de citit (cum ar fi textul gri închis pe un fundal negru)

• Un layout de meniu confuz care face dificil pentru un utilizator să găsească ceea ce caută

• Pop-up-uri intruzive sau alte reclame

• Părți sparte ale site-ului care pur și simplu nu funcționează așa cum ar trebui

• Aliniere text necorespunzătoare sau elemente care nu se potrivesc pe ecran

Există multe alte exemple de design slab, dar acestea sunt de departe cele mai frecvente. Lecția de aici este că toate aceste puncte negative vor servi la iritarea vizitatorului, iar un client iritat nu este deloc un client!

Mai ales cu ritmul rapid al internetului, intervalul de atenție al spectatorului este un premium. Răbdarea este scăzută și, dacă ceva nu funcționează prima dată, spectatorul pur și simplu va merge mai departe și nu ii va da site-ului dvs. (sau companiei) o a doua sansa. Din nou, aceasta se traduce prin venituri și oportunități de afaceri pierdute.

Magazinul de astăzi este online !

Internetul fiind întotdeauna doar la o atingere sau un click distanță, este esențial să ai o prezență acolo.

Același efort depus la ridicarea fizica a unui magazin, cu cărămidă și mortar, trebuie depus si in dezvoltarea unui website adecvat, iar această importanță va crește mai mult în viitor.

https://www.internetlivestats.com/total-number-of-websites/


Lasa un mesaj