fbpx

INFORMARE – campanie de phishing


Va informam ca se deruleaza o campanie de phishing care vizeaza o parte din domeniile aflate in administrarea MxHost

 

Atacurile de phishing au luat amploare in ultima perioada. Riscurile de securitate legate de phishing implica de obicei email-uri frauduloase care par sa provina de la intreprinderi legitime. Aceste email-uri va cer sa introduceti informatii private, cum ar fi parole, date de conectare, informatii despre contul bancar, etc. Dupa caz, atacatorii vor folosi acele informatii pentru a va fura identitatea sau anumite sume de bani.

Chiar daca par reale aceste email-uri, nu sunt! Daca ati primit un email de phishing raportati-l.

De asemenea, atacatorii au cateva strategii pentru a va insela sa faceti click pe un link si sustin ca exista probleme cu contul dvs. sau cu informatiile de plata, ca trebuie sa confirmati informatii personale, includ facturi false, va propun sa faceti click pe un link pentru a efectua o plata sau va ofera un cupon pentru un serviciu gratuit.

Ce sa faceti pentru a nu fi victima campaniilor de phishing?

-Verificati expeditorul inainte de a intreprinde orice actiune, precum si adresa URL furnizata in e-mail

– Nu raspundeti niciodata la aceste mesaje

– Nu faceti click pe link-uri, nu descarcati sau deschideti documentele atasate. Daca doriti sa faceti asta, verificati mai intai informatiile de pe paginile oficiale ale expeditorului sau contactati-i pentru a va oferi informatii reale si pentru a-i preveni.

In cazul de fata, vrem sa va aducem la cunostinta ca facem tot posibilul sa oprim aceste email-uri si ca email-urile frauduloase NU au fost trimise de MxHost. Aceasta situatie nu este provocata din cauza unor pierderi de date.

MxHost trimite email-uri legate de contracte si facturi NUMAI catre adresele de email asociate contului de client, NICIODATA catre alte adrese. Platile online cu cardul pot fi initiate numai din contul de client MxHost. Va rugam sa verificati adresa de email de la care primiti notificarile de plata, precum si situatia contului dvs. de client de pe site-ul nostru.

Autentificarea in contul de client este disponibila accesand link-ul urmator: https://www.mxhost.ro/clienti/clientarea.php

Inca un lucru important de retinut! Daca in urma primirii respectivelor email-uri, ati furnizat date bancare va recomandam sa contactati banca emitenta a cardului dvs. pentru a refuza platile efectuate.

Contactati echipa de suport MxHost oricand aveti incertitudini cu privire la email-urile primite.

Echipa MxHost are experienta in protejarea clientilor in asemenea situatii, in caz de atacuri si se asigura ca previne situatiile neplacute. In nefericitul caz, in care dumneavoastra sau organizatia dvs. sunteti victima unui atac, oferim asistenta pentru investigarea si solutionarea problemei. Daca sunteti ingrijorati ca informatiile dvs. nu sunt protejate, contactati echipa de suport tehnic, fie telefonic 0363-401310, fie prin LiveChat pentru a va clarifica situatia si pentru a afla unde sunt vulnerabilitatile dvs. de securitate.


Lasa un mesaj