fbpx

Intel a lansat noile procesoarele Intel® Xeon®


Cele mai noi procesoare Intel® Xeon® accelerează transformarea centrelor de date pentru era digitală. Deoarece Intel Corporation doreste sa modernizeze centrele de date cu ultimele modele de procesoare Xeon pentru servere, care ofera mai multe nuclee de procesare, viteza mai mare transfer si consuma mai putina energie, a lansat noile game de procesoare Intel® Xeon® E5-2600 v3.

Asadar, noile procesoare includ multe capacitati care ofera o performanta de trei ori mai mare comparativ cu generatia anterioara, prin eficienta energetica imbunatatita si securitate crescuta. Procesoarele folosesc parametri cheie, prin telemetrie, care ii permit infrastructurii sa furnizeze servicii de cea mai buna performanta, cu un cost total optimizat.

Ca si utilizare, procesoarele, concepute in 26 de modele diferite pentru a aborda un spectru cat mai larg, vor fi folosite in servere, statii de lucru, infrastructura de stocare si retea pentru a sta la baza unor sarcini precum analiza datelor, computingul de inalta performanta, telecomunicatii si servicii bazate pe cloud.

Ca si caracteristici principale, E5-2600 v3 se defineste prin monitorizare și management ce cresc eficiența, îmbunătățesc calitatea serviciilor și aduc volume de muncă mai rapide. Tototdata, oferă cea mai bună performanță de computing, stocare și lucru în rețea pentru operațiuni eficiente în mediile cloud. De asemenea, a stabilit deja 27 de noi recorduri mondiale de performanță, de trei ori mai multe comparativ cu seria anterioară. Are cu 50% mai multe nuclee și memorie față de generația anterioară și prima platformă cu suport pentru memoria DDR4, pentru îmbunătățirea performanței aplicațiilor.

Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Data Center Group, Intel a declarat ca ““Noile procesoare Intel oferă performanță, eficiență energetică și securitate fără precendent și dau vizibilitate în rândul resurselor hardware necesare, pentru oferi o infrastructură IT automatizată și definită de aplicații. Prin re-arhitecturarea centrelor de date, Intel ajută companiile să se bucure la maximum de beneficiile serviciilor de tip cloud computing”.

Pentru o performanta crescuta si eficienta energetica marita, procesoarele au cu pana la 18 nuclee per socket si 45MB de memorie cache, insemnand ca ofera cu 50% mai multe nuclee si memorie cache comparativ cu seriile anterioare.

In acelasi timp, E5-2600 v3 măresc densitatea de virtualizare, care permite suport pentru până la 70% mai multe mașini virtuale per server, comparativ cu generația anterioară de procesoare. Acest lucru ajută la reducerea cheltuielilor operaționale pentru centre de date. Lățimea de banda a memoriei va avea o performanță de 1,4 ori mai mare comparativ cu seria anterioară, cu ajutorul memoriei DDR4.

Deoarece sunt construite pe tehnologia de fabricație pe 22nm, reduc consumul de energie în timp de cresc performanța tranzistorilor. Astfel, combinând performanța crescută și capabilitățile avansate de eficiență, E5-2600 v3 setează un nou record pentru eficiența energetică a serverelor, bazată pe performanță per watt.

In curand, Mxhost va implementa aceasta noua generatie de procesoare E5-2600 v3, impreuna cu memoria DDR4 in propriul centru de date, tocmai pentru furniza servicii de gazduire de cea mai buna si inovativa performanta.


Lasa un mesaj