Iti construiesti un site? Ce greseli sa nu faci


In randul populatiei la nivel global, fara dar si poate, lumea a inceput sa constientizeze importanta unui website si, in general, a prezentei online. Exisa numeroase metode prin care se poate construi un site, in functie de complexitatea si profesionalismul pe care doresti sa le ai in mediul online.

Totusi, odata cu constructia site-ului, multi dintre utilizatori fac niste greseli care sunt uneori, lucruri esentiale pentru o prezenta web credibila. Acest lucru se intampla cel mai des din cauza faptului ca, odata lansat un website, administratorul nu se mai concentreaza pe imagine, utilitate si continut ci pe metodele de promovare.

Iata, asadar, ce trebuie sa ai in vedere, atunci cand iti construiesti un site:

1. Asigura-te ca site-ul este accesibil din orice locatie, browser sau dispozitiv. Si asta nu e suficient – trebuie sa aiba aceeasi forma si continut, indiferent de ce pe dispozitiv este accesat. In caz contrar, vei pierde mult potential trafic si, implicit, consumatori.

2. Dedica o pagina website-ului doar pentru informatiile de contact – un lucru elementar este sa afisezi toate datele de contact, precum adresa, telefon, email, pentru a creste credibilitatea consumatorilor si pentru a demonstra ca in spatele unei pagini web se afla o societate, companie sau persoana fizica, ci nu este un site neverosimil.

3. Nu folosi pop-up-uri – pentru majoritatea utilizatorilor, pop-up-urile sunt iritante si enervante, incat ajung sa paraseasca imediat pagina si sa acceeze alta, cel mai posibil a concurentei. Din acest motiv, evita sa folosesti astfel de metode.

4. Foloseste cromatica potrivita – atunci cand iti construiesti site-ul, chiar daca apelezi la un designer web, culorile si stilul iti apartin. Adesea, ti se ofera sugestii, insa decizia iti apartine. Tocmai, alege nuantele cromatice potrivite, mai ales pentru butoanele de “call-to-action”, pentru o vizibilitate cat mai buna.

5. Alege un webhosting potrivit – hostingul are, de asemenea, o importanta aparte pentru succesul afacerii online. Daca paginile se incarca greu, utilizatorii nu vor sta sa astepte pentru a vedea continutul si vor parasi imediat site-ul.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte atunci cand esti novice in constructia unui website. Ulterior, te poti gandi la metode de promovare. Totusi, este de mentionat faptul ca loc pentru imbunatatiri vor exista mereu, pornind de la adaugarea de nou continut in mod constant, de la instalarea unui certificat SSL pentru cresterea vizibilitatii in Google si cresterea indrederii consumatorului si multe altele.


Lasa un mesaj