fbpx

Iti doresti un website? “Cum sa incepi cu inceputul”


Atunci cand se doreste un website si exista deja ideea creativa a proiectului, de obicei, majoritatea isi doresc un proces cat mai rapid, maine si-ar dori sa lanseze website-ul. Insa, oricat de mult ti-ai dori sa grabesti lucrurile, trebuie sa gandesti fiecare pas in parte pentru a crea un website de succes, asa cum ti l-ai dorit.

Asadar, fie colaborarezi cu o agentie pentru crearea website-ului, fie il vei construi singur, pasii urmatori vor contribui semnificativ la imbunatatirea produsului final.

Stabileste scopul principal al website-ului – in mod normal, scopul site-ului ar trebui sa fie evident: atragerea de noi vizitatori si cresterea audientei, popularitatea unor produse, impartasirea cunostintelor proprii sau altele.

Inregistreaza un domeniu si achizitioneaza un pachet de hosting – inregistreaza un domeniu simplu si intuitiv, usor de retinut, reprezentativ pentru domeniul de activitate. Alege un provider de hosting de incredere, care sa aiba suport 24/7 si optiunea de backup inclusa, pentru restaurarea imediata a continutului dintr-o data anterioara, in cazul unor eventuale compromiteri.

Decide ce doresti sa faci cu audienta – odata ce ai clarificat scopul website-ului, este important sa stabilesti ce vei face cu publicul si cum vei gestiona audienta – din acest motiv, poti crea metode de call-to-action pentru a atinge scopul. De exemplu, o metoda ar putea fi colectarea adreselor de email a vizitatorilor, cu acordul acestora, pentru a putea comunica mai tarziu cu ei intr-o campanie de marketing.

Promoveaza website-ul ce va lansat in curand – nu lasa doar o pagina alba pe site pana la crearea propriu-zisa a acestuia. Scrie o pagina cu informatii minimale, utile, precum cui se adreseaza acest website, ce vor putea face vizitatorii pe website, ce il va deosebi de concurenta si mentioneaza data la care va fi lansat.

Alege un design potrivit – indiferent ca vei colabora cu o agentie de design sau iti vei crea singur website-ul, ai nevoie de un design responsive, pentru a putea fi accesat de pe orice dispozitiv, cu scopul de a capta cat mai mult trafic cu putinta.

Urmeaza cei 5 pasi esentiali penru crearea site-ului si, cu certitudine, propeictul online este pe drumul cel bun. Ulterior va trebui sa te ocupi cat mai mult si intr-un mod eficient de promovarea acestuia pentru a atinge scopul principal al afacerii online.

MxHost ofera servicii de inregistrare domenii cu orice extensie disponibila, web hosting pe servere de ultima generatie cu SSD si Litespeed, backup inclus si suport tehnic 24/7, precum si web design responsive pentru o prezenta online profesionala.

 

 


  • Mesaj –
    Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi pretul pentru crearea unui site simplu in wordpress pentru prezentarea unui Cabinet de psihologie, a psihologului, a serviciilor prestate si oferirea de informatii despre psihologie si psihoterapie prin scrierea unor articole. Detin un domeniu (.ro) si un pachet de gazduire la mxhost.
    Va multumesc!

Lasa un mesaj