fbpx

Lucruri de verificat inainte de a lansa un website


Sute de website-uri sunt lansate zilnic, insa majoritatea dintre ele sunt incomplete, din varii motive: fie proprietarii sunt neglijenti si nu observa imperfectiunile sau, pur si simplu, s-au omis anumite aspecte. Indiferent de motiv, aceste scapari pot afecta credibilitatea website-ului si implicit a afacerii.

Prin urmare, daca esti un web designer, web developer sau pur si simplu esti proprietarul unei afaceri online ce urmeaza sa fie lansata, tine cont de cateva elemente esentiale pe care sa nu le omiti.

Continut – inainte de lansare, este foarte important sa ai tot continutul scris corect, fara erori gramaticale sau alte omiteri. De asemenea, sa nu lansezi website-ul fara anumite pagini la care nu ai intreg continutul, mai ales paginile “Despre noi” sau “Contact”. Lipsa acestor informatii va reduce drastic credibilitatea vizitatorilor, care nu vor reveni.

Detalii de contact – daca pe website-ul tau se face comert electronic, datele de contact sunt cruciale. Este indispensabil sa ai afisat intr-o pozitie cat mai vizibila numarul de telefon, adresa de email si adresa de contact. Lipsa acestora duce la credibilitate zero din partea consumatorilor.

Meta-descriere – pe langa faptul ca joaca un rol destul de important pentru SEO, este ceea ce vad utilizatorii despre pagina ce urmeaza sa o acceseze de pe motoarele de cautare. Daca acestora n-o sa le placa ceea ce citesc din scurta descriere, nu vor accesa link-ul si vor trece la urmatorul rezultat din pagina.

Securitatea site-ului – zilnic, sute de website-uri sunt atacate, fara a se tine cont daca este un site vechi sau unul nou lansat. Astfel, pot fi compromise informatii financiare sau cu caracter personal daca nu sunt securizate corespunzator.

Termeni si conditii – orice website trebuie sa aiba o pagina cu termeni si conditii de utilizare, politica de refund in cazul comertului online, politica de confidentialitate, copywriting, cookies si informatii despre companie.

Backup – asigura-te ca folosesti o solutie de web hosting care ofera backupul datelor. Acest proces este esential in cazul unor compromiteri de date, unor atacuri sau pur si implu stergerea unor fisiere dintr-o eroare umana. Cu o solutie de backup, restaurarea fisierelor dintr-o data anterioara este destul de simpla.

Responsive webdesign – website-ul trebuie sa poata fi accesat de pe orice dispozitiv, indiferent ca este desktop, tableta sau smartphone, pentru a capta cat mai mult trafic posibil. De asemenea, acest lucru este avantajos si pentru clasarea in topul motoarelor de cautare.

SEO – ai nevoie de URL-uri friendly, cuvinte cheie relevante pentru fiecare pagina, descriere, chestiuni necesare pentru ca motoarele de cautare sa identifice continutul.

Certificat SSL – daca website-ul tau accepta plati online sau solicita orice tip de informatii cu caracter personal, ai nevoie de instalarea unui certificat SSL.

Analytics – cum poti altfel masura vizitele si conversiile, de unde provin acestea, daca nu instalezi un program de statistici? Se poate instala, de exemplu, Google Analytics pentru a oferi toate aceste statistici in timp real.

Favicon – chiar daca un favicon nu are niciun alt beneficiu decat identitatea online, este bine sa existe. Un favicon alb, inexistent, vor face utilizatorii sa creada ca website-ul este incomplet.

Hosting – nu in ultimul rand, pentru o functionalitate optima, asigura-te ca alegi un provider de hosting de incredere, care ofera toate facilitatile de care ai nevoie, intr-un singur pachet.

Social Media – creeaza conturi pentru website pe site-urile de sociliazare. De asemenea, pune butoanele de sharing sau acces si pe website, pe toate paginile, pentru a putea fi accesate cu usurinta.

Respectand minim pasii de mai sus, lansarea website-ului care se doreste a deveni o afacere in mediul online, va fi cu succes. Intrucat prima impresie intotdeauna conteaza, un website bine realizat, cu toate componentele, nu va face decat sa castige increderea vizitatorilor, care se pot transforma cu usurinta in potentiali clienti.

 

 


Lasa un mesaj