Magento 1 va lua sfarsit in 2020

Nu este niciun secret faptul ca un CMS fara suport si update-uri permenante are diverse vulnerabilitati. In cele din urma acestea conduc la un website compromis care va strica orice afacere online. Atunci cand iei in considerare popularitatea unei platforme, cum este Magento, faptul ca o versiune se va inchide cat de curand ar putea fi, aparent, un lucru negativ pentru unii comercianti online, pentru ca trebuie sa caute noi solutii.

Totusi, acest lucru este doar aparent, deoarece in fapt, aceasta decizie are la baza mai multi factori pozitivi. Ce este Magento 1?

In 2007, Magento a lansat ceea ce a devenit ulterior o platforma de comert electronic complexa, de tip open source, castigand in scurt timp popularitate si atragand investitia a multor antreprenori.

Astazi, 12% din piata de e-commerce activeaza pe platforma Magento, cu aproximativ 250 de mii de site-uri care activeaza pe Magento 1. Acum, acesti utilizatori sunt nevoiti sa treaca pe versiunea minim Magento 2 sau sa aleaga o alta solutie de e-commerce.

Cand se incheie era Magento 1? Pana in iunie 2020, Magento va inceta sa mai ofere suport si sa emita patch-uri de securitate sau actualizari de software-uri. Aparent, upgrade-ul spre o versiune superioara ar trebui sa fie simpla, insa Magento 2, de exemplu, este construit pe o alta arhitectura, diferita, astfel incat munca de upgrade devine foarte dificila.

O alta varianta ar fi indreptarea atentiei spre alte tipuri de solutii e-commerce, insa mutarea magazinului va da, de asemenea, multe batai de cap si posibil o perioada temporara de inactivitate.

in sfarsit, specialistii Magento vor gasi cea mai buna optiune de upgrade, astfel incat magazinul online sa fie cat mai putin periclitat si care sa ofere in continuare siguranta utilizatorilor.

Lasa un mesaj