Magento 2.3 – Update-uri fresh pentru un boost de performanta in 2019

magento2.3

Anul 2018 a fost un an important pentru utilizatorii si comunitatea Magento, iar finalul acestuia vine cu lansarea celei mai recente versiuni, Magento 2.3. Aceasta noua versiune isi propune sa duca mai departe ascensiunea si succesul comertului in mediul online si in anul 2019.

Magento 2.3 vine cu noi instrumente care ajuta comerciantii sa-si propulsese afacerea in mediul online dar in acelasi timp si sa satisfaca asteptarile clientilor mult mai simplu.

Printre cele mai importante si majore schimbari se numara:

Fixare bug-uri
Progressive Web App (PWA)
GraphQL
Declarative Schema
Asynchronous API
Elasticsearch Updates (Moved to Magento Open Source)
Multi Source Inventory (MSI)
Page Builder
Imbunatatirea performantei de indexare
reCAPTCHA si Two Factor Authentication

 

PWA studio

 

In 2019, statisticile spun ca 90% din consumatori vor folosi un smarthone pentru comertul online. Asadar, aplicatiile PWA permit comerciantilor sa ofere experiente mobile superioare, care sa creasca ratele de conversie si sa creasca angajamentul. Practic, PWA Studio ofera instrumente care vor face mai rapida si mai ieftina construirea de experiențe PWA bazate pe Magento.

Cu PWA studio, comerciantii pot furniza comenzi mobile asemanatoare aplicatiilor, care sunt rapide, integrate si fiabile. Aceste experiente, s-a dovedit a imbunatati si performanta SEO, pentru ca minimalizeaza procesul de achizitie.

PWA este o noua tehnologie frontend, initiativa open-source,  care combina avantajele aplicatiilor si site-urilor native. Aceasta permite crearea unui front-end rapid si simplu, cu experiente asemanatoare aplicatiilor mobile. Caracteristicile principale ale PWA Magento includ:

  • – instrumente pentru personalizarea continutului si adaugarea preferintelor locale.
  • – construiesti si gestionezi toate canalele dintr-o singura implementare si aplicatie.
  • – experienta intuitiva cu utilizatorii CMS.
  • – componenta modularizata.
  • – instrumente de dezvoltare create pentru prototipuri rapide, feedback si productivitate sporita.

Retine insa ca PWA studio necesita functii GraphQL disponibile doar in versiunile Magento 2.3.

 

GraphQL

 

Este un API flexibil si performant, cu instrumente diverse, integrat in ecosistemul Magento. Dezvoltatorii vor putea sa interogheze mai usor elemente de date specifice din API, printr-o singura cerere.

 

Declarative Schema

 

Cu acest instrument vei usura procesul de instalare si actualizare, permitand utilizatorilor sa declare starea finala a bazei de date si sa-l ajusteze automat la sistem, fara a efectua operatiuni redundante.

 

Asynchronous API

 

Noile API-uri sunt scalabile si permit un mai bun control asupra vizibilitatii sincronizarii si executarii apelurilor API la un volum mai mare.

 

Page Builder

 

Acest instrument permite crearea unei pagini utilizand o interfata de tipul drag-and-drop. Este o functie destul de intuitiva si simpla pentru acei utilizatori care nu detin cunostinte si nu au experienta HTML si CSS.

 

Multi Source Inventory (MSI)

 

Aceasta functionalitate permite comerciantilor sa gestioneze stocurile in mai multe locatii. In plus, MSI ajuta la imbunatatirea performantei platilor prin incorporarea unui sistem de rezervare.

 

Imbunatatirea performantei de indexare

 

Cu Magento 2.3 se reduce timpul de indexare cu 60%, pentru a sustine marile site-uri si actualizarea mult mai rapida a produselor.

Pe langa cele mentionate, mai sunt si alte caracteristici si instrumente imbunatatite, ce pot fi vizualizate si explorate din noua versiune Magento 2.3.

Sursa

Lasa un mesaj