fbpx

Modalitati de a crea propriul website


A exista in mediul online este crucial, mai ales ca in Romania numarul de utilizatori ce folosesc internetul creste de la an la an. Asadar, daca ai in plan inceperea unei noi afaceri sau iti doresti ca afacerea ta existenta sa aiba si o prezenta in mediul online, ai nevoie de un website. Desigur, website-ul trebuie sa fie potrivit cu domeniul de activitate al firmei. Astfel, poate fi site de prezentare sau magazin online.

Daca nu ai mai lucrat niciodata in mediul online sau nu stii absolut nimic despre pasii si instrumentele necesare pentru crearea unui website, s-ar putea ca ideea sa devina coplesitoare si, in prima etapa sa fii tentat sa renunti. Nu face asta. Sunt diverse modalitati accesibile de a incepe propriul website, cu sau fara ajutorul unui specialist.

Iata cateva optiuni diferite de a crea propriul website si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei tehnici de abordare.

Crearea site-ului cu un web designer – aceasta este cea mai sigura si la indemana optiune, pe care probabil deja o cunosti. Sunt diversi web designeri sau agentii de creare site-uri care abia asteapta sa va creeze site-ul ideal. Daca iti doresti un website complex, cu diferse functii specifice, cel mai probabil aceasta este alegerea potrivita.

Cu toate acestea, daca website-ul va fi unul de prezentare, simplu, este posibil sa gasesti optiuni alternative de crearea a acestuia, prin variante mai ieftine.

Dezavantajul apelarii la un web designer poate fi costul destul de ridicat, insa, cu siguranta functionalitatea si crearea va fi una eficienta daca alegi sa colaborezi cu persoane de incredere si profesioniste.

Utilizarea unui website builder – daca iti doresti sa iti creezi un website simplu si rapid, poti apela la un website builder gratuit sau platit, prin intermediul companiei de hosting sau chiar si extra. Bineinteles, functionalitatile acestei platforme vor fi reduse, insa pentru o pagina de prezentare s-ar putea sa fie suficient. Un avantaj al utilizatii acestui instrument este ca permite crearea site-ului fara a avea minime cunostinte de cod sau programare, folosind o interfata drag and drop, putand fi actualizat oricand.

Dezavantajul acestei platforme poate fi faptul ca nu vei putea muta fisierele site-ului de la un furnizor la altul sau, daca alegi sa folosesti un website builder gratuit, nu vei putea folosi nici macar propriul nume de domeniu, folosindu-te de un subdomeniu aferent platformei. Desigur, fiind o varianta gratuita sau la costuri foarte mici, nu este garantata securitatea si garantia pastrarii fisierelor.

Utilizarea unui CMS precum WordPress – WordPress este un sistem de gestionare a continutului (CMS) care permite crearea site-ului de care ai nevoie. In unele moduri, este similar cu un website builder ca nivel de utilizare. InsaWordpress este mult mai complex decat un website builder, astfel ca sunt necesare minime abilitati tehnice pentru a crea un website cu un maxim potential.

Totusi, este una dintre cele mai apreciate si simple platforme de creare website-uri, cu mii de tutoriale disponibile in mediul online, alaturi de zeci de mii de teme si plugin-uri suplimentare, potrivite pentru orice tip de website.

Crearea website-ului de la 0 – crearea site-ului de la 0 este realizabila, desigur, doar in cazul in care esti profesionist in domeniu si poti crea din cod propriul website. Aceasta varianta este cea mai avantajoasa deaorece site-ul va iesi exact asa cum iti doresti, fara sa depinzi de anumite teme sau functii preinstalate. Totusi, pentru a avea abilitatile necesare, este nevoie de ani de munca si studiu in spate, insa asteptarile vor putea fi pe masura, creand website-ul complex si perfect. Dezavantajul ar fi timpul alocat acestui proiect si cunostintele necesare insa avantajele cu siguranta merita efortul.

Acestea fiind spuse, cu perseverenta si perspicacitate, in functie de optiunea preferata, poti avea oricand website-ul dorit si nu exista niciun motiv pentru care sa amani prezenta in mediul online.

Indiferent de alegere, creeaza un website profesionist, de calitate, care sa ofere utilizatorului o experienta placuta si care sa duca la promovarea eficienta a afacerii tale.

 


Lasa un mesaj