Modificările Google fac SSL-ul mai important ca niciodată


La începutul acestui an Google a introdus o nouă măsură de securitate pentru browserul Chrome, ce avertizeazaă utilizatorii dacă pagina ce o accesează are sau conexiune sigură. Deși deocamdată avertizările se rezumă la colectarea de date cu caracter personal precum informații sau tranzacții bancare, se preconizează că acest lucru va fi extins în curând spre toate paginile HTTP.

De ce Google încurajează criptarea HTTPS

Paginile HTTP sunt mai puțin sigure decât cele criptate HTTPS. Acest lucru îi face pe hackeri să aibă acces mai ușor pentru a intercepta datele introduse, fapt care poate duce la fraude. Prin avertizarea utilizatorilor că paginile accesate nu sunt sigure se dorește înștiințarea acestuia că ceea ce urmează să facă nu este sigur. De exemplu, dacă dorești să efectuezi o tranzacție bancară prin intermediul unui link necriptat, ai șanse ca datele cardului să fie receptate.

HTTPS are și alte beneficii suplimentare de care proprietarii de site-uri ar trebui să profite. Conexiunile HTTPS (în special cele cu bara verde) cresc rata de achiziție și încrederea consumatorului vis-a-vis de brandul în cauză. De asemenea, specialiștii în SEO afirmă și faptul că ar exista o îmbunatățire a creșterii pozitiei in topul motoarelor de căutare a site-urilor ce au instalat un SSL.

Chrome este considerat cel mai popular browser web, cu peste 73% procent de utilizare la nivel global, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor îl folosesc. Așadar, dacă Chrome afișează avertismentul de securitate majorității utilizatorilor care accesează site-ul tău, acest lucru este în detrimentul proprietarului, motiv pentru care este necesară instalarea unui SSL.

Cu milioane de posibilități noi în fiecare an de atacuri cibernetice, este esențial ca proprietar de website sau afacere online să poți ține pasul cu toate actualizările, astfel încât utilizatorul să poată accesa și efectua tranzacții online în siguranță – iar un certificat SSL oferă acest grad de siguranță.

Este destul de simplă instalarea unui SSL. În cazul MxHost, acesta este instalat pe server de către echipa tehnică, proprietarul trebuie doar să-și redirecționeze link-urile HTTPS. Varietatea unui certificat SSL este amplă, de la validarea domeniului, a subdomeniilor sau a companiei.

 


Lasa un mesaj