Mozilla blocheaza Flash by default pe browserul Firefox

Software-ul Adobe Flash este blocat in mod implicit pe toate versiunile browserului Firefox. Mozilla, cea care a creat Firefox, a impus aceasta blocare, deoarece s-a descoperit recent un bug in Flash ce au fost utilizate in mod activ de catre atacatorii cibernetici.

Bug-urile sunt detaliate intr-un cache de documente furate saptamana trecuta de la o firma de securitate, care a fost atacata cibernetic. Abobe a mentionat ca va lua imediat masuri serioase de securitate pentru a inlatura bug-urile si pana la sfarsitul acestei saptamani va gasi o solutie,

Flash-ul inca este utilizat de multe website-uri din mediul online pentru afisarea de fisiere multimedia si alte elemente interactive.

Pe pagina de suport Mozilla, compania afirma ca Flash-ul va ramane blocat pe Firefox pana cand Adobe va lansa o noua versiune care sa elimine orice bug sau vulnerabilitate. Concret, atacatorii se folosesc de vulnerabilitatea Flash pentru a instala software-uri malitioase pe computere si pentru a fura informatii cu caracter personal. Insa, Schmidt, seful echiper Firefox a anuntat ca utilizatorii pot activa Flash din meniul Firefox pentru anumite site-uri.

Conform statisticilor, Firefox este al treilea cel mai utilizat browser pentru desktop la nivel mondial.

Update:

Adobe a lansat cea mai noua versiune Flash, 18.0.0.209, cu scopul de a stabili problemele de securitate raportate.

Lasa un mesaj