Mozilla isi modifica strategia – va limita site-urile fara conexiune HTPPS


Mozilla a anuntat de curand intentia de elimina, treptat, website-urile care nu folosesc o conexiuni criptate de tipul HTTPS. Scopul acestei decizii este de a incuraja proprietarii de website-uri sa isi cripteze conexiunile pe Internet, alaturandu-se, astfel, marilor organizatii si guverne care sustin criptarea HTPPS.

Deocamdata Mozilla nu a specificat o data la care va face noile modificari, insa mentioneaza ca intentioneaza sa le faca in doi pasi: primul, de a stabili o data de cand se vor introduce modificarile si al doilea de a elimina treptat website-urile nesecurizate, mai ales cele care prezinta riscuri la adresa securitatii si a vietii private ale utilizatorilor.

Pentru acesti doi pasi, este nevoie din partea comunitatii de a stabili un termen limita de comun acord dar si caracteristicile considerate noi.

Pana atunci insa, Mozilla este constienta de faptul ca va crea o serie de functionalitati in parametri normali si asigura ca va incerca sa gaseasca o solutie pentru a mentine un echilibru.

Daca browserele moderne implementeaza necesitatea unei criptari HTTPS, este necesara achizitia unui certificat SSL. Desigur, acest tip de criptare nu trebuie vazut doar ca o cerinta obligatori, ci trebuie reliefata importanta acesteia. Printre cele mai importante elemente se numara cresterea increderii consumatorului, propulsarea paginilor in motoarele de cautare dar si conexiunea sigura. Mxhost ofera certificate SSL pentru criptarea HTPPS, atat pentru validarea domeniilor cat si a companiilor.

 


Lasa un mesaj