fbpx

Noile extensii de domenii – viitorul in mediul online?


Numele de domeniu este modalitatea prin care business-ul este recunoscut in mediul online. Alegerea numelui de domeniu potrivit este o decizie importanta pentru afacerea online, intrucat face parte din reputatia si prezenta online a brandului. Gasirea numelui de domeniu potrivit poate fi o adevarata provocare, mai ales in conditiile in care numele bune sunt deja luate.

Vestea buna este ca lucrurile au evoluat in bine, astfel ca nu mai esti restrictionat de cateva extensii pentru alegerea domeniului potrivit, datorita noilor TLD-uri. Astfel, odata cu aparitia acestora, sute de posibilitati de extensii, probabil chiar mai potrivite tipului de business decat .ro, .com sau .eu.

Vechile extensii

Epoca extensiilor clasice a luat sfarsit. La inceputuri, singura optiune era .com, urmata de .org, .net, .eu, .ro etc. De-a lungul timpului insa, cele mai simple, intuitive si comune nume s-au inregistrat, astfel procesul de inregistrare a unui domeniu nou fiind destul de dificil.

Noile posibilitati

Odata cu aparitia noilor TLD-uri, nu mai exita stresul alegerii numelui potrivit, datorita multiplelor combinatii posibile. De exemplu, poti inregistra un domeniu cu extensia caracteristica tipului de activitate, precum .restaurant, .media, .srl, .design, .bar etc. pe langa sutele de etxensii deja disponibile, altele sunt pe cale sa apara in fiecare luna.

Ar fi potrivita o schimbare?

Popularitatea extensiilor clasice, mai ales in cazul .com, s-a manifestat printr-un proces indelungat de timp. Cu toate acestea, tot mai multa lume ia in calcul posibilitatea inregistrarii unui nume de domeniu perfect pentru tipul de activitate, bazandu-se pe noile TLD-uri. Ca exemplu, magazinele online de jucarii inregistreaza domeniu cu extensia .toys, sau .tools, companii de constructii cu .construction etc. Astfel, activitatea este reflectata inca din numele de domeniu, inainte de a accesa site-ul propriu-zis.

Din punctul de vedere al credibilitatii, conform sondajelor de opinie, lumea incepe sa aiba incredere si in noile extensii, fiind de acord cu faptul ca mediul online avea nevoie de o schimbare, in conditiile in care se dezvolta in fiecare zi, iar posibilitatea inregistrarii unui nume de domeniu web dorit erau reduse.

Prin urmare, noile TLD-uri sunt un pas important pentru schimbarea mediului online, prin cresterea relevantei domeniului si posibilitatea de a inregistra domenii care nu sunt disponibile cu clasicele extensii.

Prin intermediul MxHost se pot inregistra domenii din categoria noilor TLD-uri, cu orice extensie valida si disponibila.

 

 

 

 


Lasa un mesaj