fbpx

Noile TLD-uri pot schimba peisajul online?


Odata cu accesul pentru publicul larg, incepand cu anii ’90, internetul a rasturnat pietele comerciale din intreaga lume. Astfel, am ajuns astazi ca aproape fiecare afacere are macar un website sau o pagina pe o retea de socializare.

Problema intervine atunci cand trebuie sa te diferentiezi in mediul online de concurenta, in primul rand, din punctul de vedere al numelui de domeniu. Mai mult decat atat, daca esti la inceput de drum si iti doresti un domeniu, o sa ai neplacuta surpriza sa afli ca toate numele interesante, memorabile si intuitive sunt deja inregistrate cu majoritatea extensiilor comune, precum .ro, .com, .eu, .org, .info etc.

In acest caz, solutia poate fi noile TLD-uri. Cel mai probabil, alegerea unei extensii potrivite, poate fi chiar o strategie de marketing online.

Relevanta numelui de domeniu

Unul dintre cele mai mari avantaje ale noile noilor TLD-uri este faptul ca imbunatateste relevanta numelui in motoarele de cautare. Acest lucru este posibil intrucat noile TLD-uri sunt nume specifice industriilor, motiv pentru care automat sunt mai relevante pentru industria in care activezi. De exemplu, daca ai un restaurant, poti inregistra numelelocalului.restaurant; daca ai o pizzerie, poti inregistra numelelocalului.pizza etc.

Nume memorabile si simple

Noile TLD-uri reduc nevoia de a crea nume complicate, cu caractere nedorite, doar pentru a gasi un domeniu disponibil. Astfel, domeniile sunt si SEO friendly si usor de tinut minte, fara grija ca poate fi tastat gresit.

Marketing targhetat

Daca ai un public tinta dintr-o anumita industrie sau domeniu de activitate, poti creste foarte usor relevanta pentru publicul tinta dorit, alegand extensia de domeniu specifica. Targhetarea pe un public tinta, duce la conversii mai bune si trafic de buna calitate, focusat pe continut.

Protectia brandului

Intrucat noile TLD-uri nu prezinta inca un interes sporit, cel putin pentru utilizatorii din Romania, inregistrarea domeniului cu unele extensii specifice industriei poate fi doar pentru pastrarea integritatii brandului.

In cateva cuvinte, noile TLD-uri sunt un pas important pentru schimbarea interfetei mediului online, prin cresterea relevantei si posibilitatea de a inregistra domenii simple si intuitive care nu sunt disponibile cu clasicele extensii.

Prin intermediul MxHost se pot inregistra domenii din categoria noilor TLD-uri, cu orice extensie valida si disponibila. Mai mult decat atat, in toata luna decembrie se pot inregistra noi TLD-uri la costuri promotionale.


Lasa un mesaj