Noile TLD-uri – simplitate, originalitate si rapiditate


In mediul online, totul a devenit competitiv, motiv pentru care accesul cat mai rapid la informatie este unul dintre cei mai importanti factori pentru asigurarea succesului. In ultima perioada, noile TLD-uri sunt cele mai importante schimbari in mediul online si, se pare, promit o noua revolutie a internetului.

Este evident ca cele mai populare nume de domenii cu clasicele extensii sunt inregistrate de ani de zile si gasirea unui nume de domeniu ideal este un proces destul de dificil. Astfel, cel mai mare proiect ICANN vine cu o solutie, in care clasicele extensii .com, .ro, .net etc, pot fi inlocuite. Expansiunea este pe pe zi ce trece, de la extensii cu nume memorabile, precum .social, .tech, .top, .online, pana la extensii specifice zonelor geografice – .at, .es, .fi etc.

In urmatoarea perioada, se speculeaza ca ICANN ar aproba peste 1300 de noi extensii generice. In acest context, marile companii trebuie sa isi creeze foarte bine strategia de a-si pastra propriul brand in mediul online. Pe de alta parte insa, web developerii, proprietarii de afaceri, precum orice utilizator din orice industrie, are posibilitatea de a inregistra domeniul perfect cu extensia specifica si potrivita.

Avantajele lansarii mai multor extensii de domenii sunt numeroase. Printre acestea, se numara simplitatea cu care companiile isi pot arata inca din URL domeniul de activitate, precum: .software, .hotel, .restaurant etc. Astfel, aceasta descriere face domeniile memorabile, unice, relevante si originale. Pe de alta parte, daca domeniul contine un cuvant cheie relevant, poate ajuta la SEO.

Un alt mare avantaj este usurinta cu care o afacere online poate demonstra cu ceea ce se ocupa – .host, .top, .marketing, .taxi, .video etc – un lucru remarcabil in viziunea consumatorului final. De asemenea, pentru locatia geografica, se poate opta pentru oricare gTLD disponibil, precum .london, .berlin .rio etc.

Totodata, comunitatile, grupurile sau companiile SRL pot opta pentru inregistrarea unor domenii specifice – .srl, .education, .social, .university .community etc.

In prezent, sunt extensii pentru orice tip de business –  astfel ca, cu putina creativitate si originalitate, acum, inregistrarea unui domeniu este mult mai facila.

In sfarsit, aparitia noilor TLD-uri duce la investitia in noi proiecte de marketing si dezvoltare in mediul online, insa in functie de modul in care consumatorul final se adapteaza la aceasta schimbare. Fara dar si poate insa, noile TLD-uri deschid noi oportunitati companiilor, developerilor si proprietarilor de afaceri, pentru a deveni mai competitivi si mai activi si mai originali in mediul online.

 


Lasa un mesaj