fbpx

Noile TLD-urile afecteaza inregistrarea vechilor extensii ?


Odata cu aparitia noilor gTLD-uri, s-au acoperit aproape toate optiunile de extensii la nivel mondial, cu o multitudine de noi optiuni pentru registranti. Cei mai interesati de a inregistra domenii cu toate extensiile posibile sunt cei care isi doresc sa isi  pastreze brandul la nivel mondial.

Conform unor statistici, in prezent ar fi peste 4.1 milioane de noi extensii de domenii disponibile si in ultimul an s-au aprobat peste 300 de noi TLD-uri care sunt disponibile pentru inregistrare. In total, numarul de optiuni disponibile se apropie undeva de 4,25 milioane.

Conform statisticilor Verisign, pe alocuri s-a semnalat scaderea numarului de inregistrari pentru unele extensii de domenii, odata cu aparitia noilor gTLD-uri.

Ce domenii sunt afectate de noile TLD-uri?

Unul din domeniile care a suferit cel mai mare declin este .net. Astfel, daca in 2013 numarul domeniilor .net inregistrate a atins cota de 15.2 milioane. De atunci insa, numarul a scazut cu aproximativ 300.000, numar si nume care coincid cu inregistrarea de noi gTLD-uri.

Si acesta nu este singurul exemplu. Extensiile care au mai pierdut teren in fata noilor gTLD-uri sunt .biz (3.2 milioane inregistrate in 2014, numarul a scazut la 2.3 milioane), .mobi ( 1.2 milioane inregistrate la inceputul lui 2014, astazi in jur de 806 mii).

De asemenea, alte extensii precum .info, care era in topul domeniilor inregistrate la sfarsitul anului 2012, astazi mai sunt doar in jur de 5.4 milioane. Extensia .asia a avut o ascensiune de inregistrari pe la mijlocul lui 2015, in jur de 500.000, insa astazi numarul a scazut, ramase in prezent doar aproximativ  278.000.

Ce domenii nu sunt afectate de noile TLD-uri?

Extensiile care resimt cel mai putin prezenta noilor gTLD-uri sunt domeniile .us (1.8 milioane in 2014 si 1.75 milioane astazi) si bineinteles, .com (115.8 milioane)si .org, a caror numar continua inca sa creasca.

Prin intermediul MXhost se pot inregistra domenii cu orice extensie disponibila, atat cele clasice cat si noile TLD-uri. In prezent, in cei 11 ani de activitate, compania administreaza peste 39 de mii de domenii, din care peste 21 mii beneficiaza si de servicii de gazduire, iar numarul este in continua ascensiune.


Lasa un mesaj