fbpx

Noua retea Ello – o amenintare pentru Facebook


O noua retea de socializare face furouri in intreaga lume. Denumirea acesteia este Ello si a aparut ca un protest “anti-Facebook”. Desi s-a lansat de mai putin putin timp, datorita politicilor exact opuse ale Facebook-ului, a reusit sa atraga o atentie sporita asupra sa. Astfel, conform unor statistici internationale, peste 35.000 de persoane trimit cereri pe ora.

Fondatorul retelei de socializare este Paul Budnitz, in varsta de 47 de ani, care sustine ca Ello este “prima alternativa viabila pentru Facebook”. Ideea acestei retele este de a nu agasa utilizatorii cu mesaje publicitare, asa cum competitorul Facebook-ul se foloseste de contul tau deoarece “Tu esti produsul care este cumparat si vandut”.

Ello promite sa fie diferit, insa Facebook nu a raspuns cererilor de comentarii privind noul concurent. Ello se pozitioneaza ca reteaua cu “un manifest” si cu o “constiinta sociala”. Logo-ul sau este un fata zambitoare neagra, fara ochi.

Desi este inca in stadiul beta si inca “plin” de bug-uri, noua retea se pare ca atrage tot mai multi utilizatori. De asemenea, reteaua permite crearea unui cont doar pe baza de invitatie si promite ca nu vor exista reclame, implicit va fi mai multa intimidate pentru utilizatori.

Ello se descrie prin „Credem în cei care îndrăznesc. Credem în ce e frumos, simplu și transparent. Credem că oamenii care fac lucrurile să se întâmple și cei care le folosesc trebuie să fie parteneri. O rețea de socializare trebuie să fie un instrument de mancipare, nu un instrument de înselare, constrângere sau manipulare”.

Cu toate acestea, momentan se mai lucreaza la multe din problemele noii retele, precum protectia datelor utilizatorilor sau modalitati prin care sa expluda publicitatea invaziva. Mai mult, se pare ca platforma Ello va fi monetizata prin vanzarea de caracteristici, modalitate prin care utilizatorii isi vor putea personalize propriile profiluri.

Prin urmare, se speculeaza ca, in scurt timp, Ello va deveni o amenintare serioasa pentru Facebook, desi multi sunt de parere ca noua retea va fi cumparata de Facebook pentru a detine in continuare monopolul.


Lasa un mesaj