fbpx

Nume de domenii cu care poti castiga incredere in mediul online


Numele de domeniu poate fi un avantaj puternic pentru mica ta afacere in mediul online, deoarece este una din modalitatile de a viza utlizatorii, cat s modul in care acestia te percep.

Afla cum poate inregistrarea unui domeniu web poate atrage atentia asupra locatiei, a nisei sau a afilierii tale la o anumita comunitate, sau cum te poate ajuta sa construiesti increderea si loialitatea consumatorilor.

Numele de domenii geografice te pozitioneaza pe harta

Numele de domenii geografice sunt extensii specifice anumitor tari, continente, orase sau regiuni. Ele pot ajuta utilizatorii sa gaseasca mai usor produsele sau serviciile, si sa-i ajute pe acestia sa stabileasca o afinitate pentru afacerea ta. Geodomeniile ofera numeroase beneficii, precum:

  • – reflecta locatia fixa, cum este cazul extensiei .ro
  • – demonstreaza ca deservesti o piata locala si faci parte dintr-o comunitate
  • – stabilesti un raport cu clientii locali, care vad ca le vorbesti limba, le intelegi nevoile si le poti oferi rapid produsul sau serviciul de care au nevoie
  • – poti stabili prezenta online in mai multe locatii, astfel incat poti viza segmentele de public din diferite teritorii.

Indiferent daca faci parte din locatia respectiva sau nu, domeniul web local, exemplu .ro, eu, .madrid, .london, asia etc, te ajuta sa interactionezi mai usor cu acei clienti care isi doresc o experienta online mai personala. Acestia vor intelege ca doar o interprindere locala le poate oferi o experienta individualizata si autentica, care sa nu fie bazata pe niste standarde corporatiste.

Nume de domeniu care evidentiaza experienta

Pentru a avea succes, afacerea trebuie sa comunice ceea ce faci, care este domeniul de activitate. Practic, trebuie sa demonstrezi, de la inceput, ce valoare poti oferi utilizatorilor. Astfel, un nume de domeniu bine ales care articuleaza nisa sau industria afacerii, te poate ajuta cu acest lucru.

Stabileste-ti increderea sau expertiza, fie ca este vorba de domenii din categoria noilor TLD-uri, precum .Design, .Art, .Tech, .Baby, .Tatoo etc.

Practic, scopul acestor extensii este de a ajuta potentialii clienti sa intuiasca scopul firmei chiar inainte de a accesa site-ul web. Extensia de domeniu deserveste ca o promisiune, garantand modul in care afacerea ta este diferita, si la ce sa se astepte utilizatorii atunci cand fac click pe site – exemplu: .Photography, .News, .Vacations, .Fitness.

Indiferent de nisa sau industrie, poti asigura un nume de domeniu potrivit pentru afacerea ta, un domeniu care permite rapid potentialilor clienti sa te identifice ca o sursa de incredere.

Nume de domeniu care arata afilierea la un grup


Unele TLD-uri sunt concepute sa ajute utlizatorii sa vizeze afacerea intr-u grup demografic sau social. Aceste optiuni permit sa vorbesti direct cu publicul tinta dorit. exemple precum .Education, .Club, .Group, .Community, arata clar nevoile, dorintele si preocuparile specifice ale comunitatii.

In sfarsit, daca ai in derulare un proiect start-up, asigura-te ca inregistrezi domeniu potrivit, din peste 800 de extensii disponibile.


Lasa un mesaj