Online-ul a crescut cu 12 milioane de domenii la inceputul 2016


Conform celui mai recent studiu realizat de Verisign mediul online a crescut in primul trimestru 2016 cu 12 milioane de noi domenii inregistrate, ajungandu-se la total de 326.4 milioane de domenii. procentul este cu 3.8% mai mare fata de primul trimestru 2015.

De la an la an, numarul de inregistrari a crescut cu aproximativ 32.4 milioane sau in procent de 11%, de la an la an.

.COM si .NET – Si extensiile clasice, .com si net au avut o crestere substantiala cu 7.1 procente, com insumad un total de 126.6 milioane, in timp ce .net un total de 15.9 milioane de inregistrari.

Noile TLD-uri – la finele lunii martie 2016, noile TLD-uri au insumat un total de inregistrari de 16.1 milioane, ceea ce reprezinta un procent de 4.9 milioane din totalul de domenii inregistrate.

In ciuda scepticismului, ascensinea noilor TLD-uri e mai mult decat vizibila, remarcand faptul ca in mai putin de 25 de luni sunt inregistrate 5 procente din totalul de inregistrari a unor domenii active de peste 20 de ani.

Domeniile web au evoluat foarte mult de la prima inregistrare si este departe de a ajunge la un sfarsit, in conditiile incare tot mai multe extensii noidevin disponibile aproape zilnic. Am putea spune chair ca este o evolutie naturala, intrucat tot mai multe branduri isi doresc sa aiba propriul spatiu unic online, exemple in acest sens fiind marile corporatii precum .bmw.

Prin intermediul MxHost se pot inregistra domenii cu orice extensie disponibila.


Lasa un mesaj