Solutiile software Open Xchange


Adresat in special afacerilor mici si mijlocii, institutiilor educationale si administratiilor publice, Open Xchange este softul ideal pentru un mai bun management, care reuseste sa se impuna oferind cai de valorificarea mai buna a timpului unei echipe si imbunatatirea comunicarii pe plan intern si extern.

Open Xchange este un soft open source de tip “groupware” – adica imbunatateste munca in echipa din cadrul unei companii sau institutii.
Datorita interfetei web 2.0, Open Xchange ofera serviciile de care orice companie sau institutie are nevoie: emailing, task management (planificarea activitatilor), calendar, adress book (agenda), posibilitatea de a partaja documente dar si functii de social media – intretinerea principalelor activitati pe retelele de socializare precum Facebook, Google, LinkedIn etc.

Ca pachet de servicii, Open Xchange vine in doua variante principale:
OX Server Edition – varianta pentru servere dedicate in vederea folosirii in cadrul unui grup: firma, institutie etc.
OX Hosting Edition – varianta dedicata providerilor SaaS (prezent ca serviciu web pentru clientii unei firme de hosting).

OX Server Edition vine la randul sau in doua variante, fiecare dedicata unor nevoi diferite, astfel:
Open-Xchange Server Edition – Ideal pentru integrare intr-o infrastructura existenta, unde serviciile precum emailul si activitatile de management trebuie continuate. Aceasta varianta este compatibila cu majoritatea distributiilor Linux Enterprise: Debian 4 si 5, Suse Enterprise Server 10 si 11, Red Hat Enterprise Linux 5 si Univention Corporate Server.
Open-Xchange Advanced Server Edition – Disponibil in variante “single server” pentru afacerile mici si “multi server” pentru afaceri cu multiple locatii; aceasta varianta vine practic integrata in sistemul de operare si preconfigurat pentru a satisface cele mai pretentioase cerinte / nevoi.
In ordine, vom prezenta fiecare solutie software de la Open Xchange cu avantajele si cerintele sale.

Open-Xchange Server Edition

Cu peste 3500 de instalari pe tot globul, ceea ce inseamna milioane de utilizatori, Open Xchange s-a dovedit a fi cel mai popular si avantajos soft de tip “groupware” care ruleaza pe sistemul de operare Linux. Noile functii cu care este dotat Open Xchange Server Edition ofera standarde ridicate in functionabilitate si un confort deosebit utilizatorilor. Adresat atat companiilor mici, mijlocii dar si intitutiilor publice (scoli, biblioteci etc), Open Xchange imbunatateste lucrul in echipa si vine, printre altele, cu urmatoarele avantaje:

– Eficientizarea lucrului in echipa – Datorita unor sisteme de document management, task management (managerierea activitatilor din cadrul unui grup), rezervari si emailing, puteti salva timp, bani, si elimina multe probleme care pot aparea pe parcursul activitatii dvs si a angajatilor pe care ii aveti in subordine. Datorita sistemului de rezervari si agendei care poate fi organizata pe ore, minute, secunde, evitati neintelegerile orare si planificarile suprapuse. Tot la capitolul eficientizare, aplicatia “groupware” de la Open Xchange garanteaza eliminarea emailurilor care nu sunt necesare pentru activitatea desfasurata – pe scurt, garanteaza o mai buna organizare a timpului pentru angajati si posibilitatea de a privi “in ansamblu” asupra orelor de lucru, pentru a mari productivitatea in timpul programului stabilit.

– Folosit de peste 24 milioane de oameni – Open Xchange Server Edition este mai mult decat un soft – reprezinta instrumentul ideal dupa care mai bine de 24 de milioane de oameni se ghideaza. In primul rand pentru ca vine cu facilitati de management care permit companiei / angajatilor sa respire mai usor, si in al doilea rand pentru ca se poate integra oricand pe orice server de lucru, mulandu-se perfect pe actuala infrastructura.

– Permite accesul de oriunde – Toate informatiile necesare pot fi manipulate si accesate de oriunde, asta deoarece softul este prezent pe un server public si nu implica stocarea fisierelor in mediul offline.

– Interfata intuitiva – Open Xchange a fost creat sa poata fi folosit de toata lumea, dar in special de catre utilizatorii de internet normali, care nu au cunostinte de web.

– Mai multa simplitate – Rezervarile, intalnirile, task-urile (proiectele) pot fi accesate la un singur click (one click connection). Mai mult de atat, datorita posibilitatii de instalare a widgeturilor, utilizatorul se poate conecta dintr-un singur click la fluxurile rss, podcasts, canale video, dar si altele.

– Facilitati aditionale pentru Open Xchange Server Edition – Eforturile de administrare a retelei sunt reduse, datorita interfetei grafice care ofera administratorului o imagine de ansamblu asupra productivitatii dar si activitatilor intreprinse de catre oameni.

Cerintele de sistem pentru Open Xchange Server Edition:

Din punct de vedere hardware:
– 2GB memorie RAM si 500 MB spatiu liber pe disc.

Din punct de vedere software:
– Unul din urmatoarele sisteme de operare: Debian 4.0 (Etch), Debian 5.0 (Lenny), SUSE Linux Enterprise Server 10, SUSE Linux Enterprise Server 11 (& SP1), Red Hat Enterprise Linux 5, Univention Corporate Server.
– Server IMAP care sa ruleze pe Mail Transfer Agent (MTA): Cyrus, Courier, Dovecot sau UW IMAP.
– Browser web: Microsoft Internet Explorer 7 sau o varianta mai noua; Mozilla Firefox 3 ++; Apple Safari 5 ++; Google Chrome 9 ++.
– Baza de date MYSQL
– JAVA: Debian Lenny (SUN Java 1.6), RHEL 5 (SUN Java 1.6), SLES10 (IBM Java 1.5), SLES 11 (IBM Java 1.6).

Open-Xchange Hosting Edition

Laudat ca fiind singurul serviciu open source de tip “groupware” (care permite lucrul in echipa si managementul activitatilor), Open Xchange Hosting Edition, satisface nevoile furnizorilor de hosting permitand integrarea efectiva a serviciului pe o actuala infrastructura de email existenta, inlocuind vechea solutie web (cea default) cu o alta, mult superioara, construita in AJAX si cu multe facilitati de emailing si mamagement rar intalnite. Pentru a imbraca toate aceste laude in argumente, va prezentam mai jos principalele beneficii ale Open Xchange Hosting Edition:

– Disponibil si pentru telefoane mobile – Absolut toate intalnirile, email-urile, programarile, task-urile pot fi accesate cu usurinta chiar si cand sunteti pe drum, in oras sau strainatate! Varianta Open Xchange Hosting Edition pentru smartphone-uri permite aproape toate facilitatile disponibile in varianta de pc / laptop. Pe scurt, aveti acces complet la email, puteti organiza viitoarele intalniri sau programari si gestiona agenda – adrese, numere de telefon, note etc. Aplicatia a fost creata in asa fel incat sa poate fi folosita de majoritatea celor mai cunoscute si folosite sisteme de operare pentru telefoane mobile: Windows Mobile 6.x, Apple iPhone si Nokia S60 OS (Smartphones). De asemenea, telefoanele Blackberry si cele care ruleaza pe Android sunt compatibile 100%.

Open Xchange vine si cu posibilitatea de sincronizare a contactelor, intalnirilor, programarilor, task-urilor personale direct de pe telefonul mobil.

– Mai mult decat emailing – Cei care vad in Open Xchange doar o solutie de emailing, vor fi bucurosi sa afle ca pe langa interfata intuitiva construita in AJAX, emailul vine cu o multitudine de facilitati si servicii dedicate oamenilor de afaceri, companiilor mici si mijlocii, dar si institutiilor educationale / publice.
Astfel, agenda atasata calendarului permite programarea de activitati, organizarea mai buna a timpului si partajarea acestor informatii cu seful sau colegii de munca – totul in vederea unui management mai bun!
Softul atasat care se ocupa de planificarea task-urilor (activitatilor) este de asemenea foarte destept. Dispune de un sistem de prioritizare, delegare automata, in functie de disponibilitatea oamenilor si capacitatile acestora de a duce la bun sfarsit task-ul (activitatea, job-ul). Ca manager, sau angajat, puteti economisi foarte mult timp datorita acestei aplicatii, iar valorificarea fiecarui minut in vederea obtinerii unor rezultate in interiorul companiei va fi avantajul pe care concurenta s-ar putea sa nu-l aiba.

In urmatoarea perioada MxHost va introduce acest serviciu si in oferta curenta, momentan fiind in perioada de discutii cu reprezentantii Open Xchange pentru incheierea unui contract software-as-a-service .


Lasa un mesaj