fbpx

Passage inlocuieste parolele cu imagini


O echipa de experti IT ce sa afla in spatele Peekabu ( se ocupa cu hardware-ul celor mai utilizate platforme de aplicatii moderne), prezinta o noua inventie, numita Passage – inlocuieste parolele clasice cu imagini. Concret, in loc sa introduceti o parola clasica, puneti o imagine pe care o aveti in prealabil pe ecran, o imagine personalizata, precum o fotografie de familie sau chiar permisul de conducere.

 Alexander Cole, CEO Peekabu, a declarat in cadrul conferintei “Disrupt London hackathon” din weekendul trecut, ca Passage s-a concentrat foarte mult pe recunoasterea imaginilor 3D. Desi se afla inca in stadiul de proiect, Passage este o foarte buna metoda de a testa sistemele companiilor.

Din perspectia utilizatorilor, iata metoda prin care iti introduce datele cand ajungi pe un site ce utilizeaza Passage: te loghezi cu adresa de email si, in loc de a introduce parola de doua ori, iti faci poza cu camera web, poza care serveste in loc de parola. Poti utiliza o imagine diferita pentru fiecare cont sau hiar mai multe imagini pentru un singur cont, tocmai pentru a avea o rezerva in cazul in care una din imagini se pierde ( precum permisul de conducere sau o fotografie de familie). De asemenea, se poate inregistra o imagine care initiaza automat o resetare de parola.

In spatele platformei, imaginea scanata va recunoaste algoritmii imaginii inregistrate. Mai mult, cu ajutorul unui plugin Chrome, poti conecta telefonul ce are aplicatia Passage cu desktop-ul, pentru a putea scana imaginea cu telefonul, cu ajutorul careia te poti loga pe website-urile de pe desktop.

Sursa video: Youtube.com

Passage spera ca in viitor aceasta metoda va deveni cea mai utilizata, insa in prezent, mai sunt multe lucruri de imbunatatit pentru o functionalitate sigura si verosimila.

Echipa mai lucreaza si la un alt proiect, o aplicatie de mesagerie, prin care utilizatorul trebuie sa detina imagini din anumite locatii ( sau poate un poster de film) pentru a putea citi mesajul trimis de expeditor.


Lasa un mesaj