Peste 1 miliard de site-uri inregistrate


Un numar record de site-uri inregistrate s-a atins  luna aceasta, mai exact s-a depasit pragul de 1 miliard, la nivel mondial. Avand in vedere fluctuatiile lunare, acest numar va fi depasit considerabil in perioada ce urmeaza. Ca idee, daca in 1991 era activ un singur web site, la 23 de ani distanta, numarul a crescut la mai mult de 1 miliard.

Pana in anul 2000, site-uri inregistrate erau cu mult sub 200 de mii, crescand treptat. Astfel, abia in 2009 s-a depasit acest prag, in 2012 inregistrandu-se o crestere exponentiala de peste 600 de mii, mentinandu-se constanta, conform graficelor, pana in toamna acestui an.

Concret, prin website se intelege numele domeniului inregistrat care este gazduit, implict are o adresa IP. De mentionat este faptul ca peste 75% din domenii nu sunt active.

Istoric vorbind, ideea unei retele mondiale conectate a fost dezvoltata in anii ’80 de britanicul Tim Berners-Lee. Acesta era un tanar inginer in informatica la un laborator de fizica din Elvetia. El a dezvoltat o modalitate de comunicare facila intre mai multe computere – primul pas spre un fenomen care a schimbat viata a miliarde de oameni. El si-a prezentat ideea in scris pe 12 martie 1989, o zi care este, in general, considerata data de nastere a web-ului.

Ulterior s-au creat motoarele de cautare, precum Google sau Yahoo, pentru a oferi acces oamenilor sa caute in multitudinea de informatii care se publica.

Potrivit site-ului internetlivestats.com, sunt mai multe statistici referitoare la folosinta internetului. Astfel, in prezent, sunt:

– 3 miliarde de utilizatori de internet

– peste 100 de miliarde email-uri trimise pana la aceasta ora

– peste 1 miliard si jumatate de cautari in Google

– peste 50 de mii de poze urcate in Instagram

– peste 1,3 miliarde de utilizatori activi pe Facebook

– aproape 300 de mii de useri activi pe Twitter

– aproape 900 de milioane GB trafic.

Si numerele sunt in continua crestere .

Dezavantajul este ca electricitatea consumata pentru a face internetul sa functioneze, generezeaza peste 2 milioane de tone pe zi de dioxid de carbon (CO2) aruncate in atmosfera.

Asadar, deoarece mediul online este in continua crestere, dezvoltare si actualizare, Mxhost sustine inregistrarea unui domeniu si activarea acestuia printr-un pachet de gazduire, pentru a face parte din miliardul de web site-uri, implicit din milioanele de afaceri online.


Lasa un mesaj