fbpx

Poti primi email-uri false pentru upgrade-ul la Windows 10


Hackerii incearca prin orice mijloace sa acceseze datele cu caracter personal si profita de orice oportunitate pentru a introduce cosuri malitioase in computerele utilizatorilor. In general, se folosesc de evenimente sociale sau de mare anvergura. Ultimul de acest tip este lansarea Windows 10, in 29 iulie.

Recent s-a descoperit sa se trimit mesaje de tip spam pentru upgrade-ul la Windows 10. Intr-adevar, Microfost a anuntat ca va trimite notificari pentru upgrade utilizatorilor care folosesc Windows 7 sau 8. Asadar, utilizatorii care asteapta acest update, sunt tintele perfecte pentru a deveni victimele unor inselaciuni.

Cum poti preveni o astfel de inselaciune?

Email-urile primite precum cel din imagine est unul din exemplele de acest gen. Sunt cateva elementele cheie, precum adresa de email @microsoft.com sau culoarea specifica companiei, care ofera credibilitate si te face sa citesti mai departe emailul.

windows10

Ulterior, se poate observa continutul mesajului. Acesta are caractere care nu corespund cuvintelor. Acest lucru se poate datora unor traduceri automate in mai multe limbi. Un alt aspect important este avertizarea antivirusului care acest email este de tip spam.

windows-characters

Hackerii vor incerca prin orice mijloace sa compromita conturile utilizatorilor pentru a-si rotunji veniturile si pentru a monetiza masinaria infectata. Prin urmare, nu deschideti email-uri care vi se pare suspecte si nu descarcati arhivele acestora.

Sursa: cisco.com


Lasa un mesaj