Raportul domeniilor inregistrate in 2015


Conform celui mai recent studiu efectuat de Verisign, la nivel mondial se inregistreaza un numar de 299 de milioane de domenii, o crestere cu 3.1 milioane, sau o crestere cu 1.1 procente fara de trimestrul doi din 2015. Fata de anul trecut, numarul a crescut cu 14.8 milioane, echivalentul a 5.2 procente.

In ultimul trimestru din 2015 s-au inregistrat in medie 138.8 milioane de domenii cu extensii ale tarilor, cu 4.4 procente mai mult, an dupa an.

.COM si .NET au avut, de asemenea, o crestere semnificativa, cu un numar total de aproximativ 135.2 milioane de inregistrari in al treilea trimestru 2015. Acest numar inseamna o crestere de 3.4 procente de la an la an. Concret, in ultimul trimestru 2015 s-au inregistrat in total (.com si .net) 9.2 milioane, in timp ce in ultimul trimestru din 2014 s-au inregistrat 8.7 milioane.

In ceea ce privesc noile TLD-uri, in prezent exista un numar de 7.6 milioane, adica un procent de 2.5% din numarul total de domenii inregistrate. Cele mai inregistrare extensii sunt .XYZ ( extensie inregistrata si de Google) cu 12.8 procente, .TOP cu 7.1%, .xn--ses554g cu 4.8%, .SCIENCE cu 4.3%, .WANG cu 3.6%, .CLUB cu 3.6%, .PARTY cu 2.7%.

Concluzionand, studiul demonstreaza faptul ca domeniile au devenit mai descriptive de-a lungul timpului. De exemplu, o mare parte din business-urile online prefera sa inregistreze un domeniu specific pentru locatia sau interesul lor, cu o targhetare specifica, care sa aiba sens si care sa le reflecte domeniul de activitate.

De asemenea, raportul demonstreaza faptul ca domeniile .com si .net contin multiple cuvinte, un trend in mai multe limbi. Acest lucru poate demonstra faptul ca nu mai sunt atat de multe domenii disponibile cu aceste extensii, motiv pentru care multi utilizatori isi indreapta atentia spre noile TLD-uri.

 

 


Lasa un mesaj