Reinnoirea si expirarea unui domeniu web

Cunoastem faptul ca domeniile web se inregistreaza, implicit se inchiriaza pe o anumita perioada determinata de timp, cu exceptia extensiilor .ro care se pot achizitiona si pe perioada nedeterminata.

O oarecare problema intervine in momentul in care domeniul inregistrat ajunge in perioada de expirare, urmand a trece prin cateva etape daca nu este reinnoit la timp, pana la a-l pierde definitiv.

Inainte de aceste procedura insa, registrarul va anunta, in prealabil, despre faptul ca domeniul urmeaza sa expire.

Ce proceduri urmeaza daca nu reinnoiesti domeniul la data scadenta?

Dupa expirarea domeniului, in cazul in care nu l-ati reinnoit din varii motive si doriti sa il recuperati, acesta mai poate reintra in posesia voastra astfel:

Dupa expirarea domeniului, exista o etapa, numita perioada de carantina, ce ruleaza, de obicei, intre 30-60 de zile, in functie de extensia domeniului. In acest interval de timp, domeniul poate fi recuperat doar daca se achita contravaloarea unei taxe de rascumparare, care este mult mai scumpa decat pretul inregistrarii sau al prelungirii domeniului, plus taxa de reinnoire impusa de registrar.

In situatia in care in care nu ati urmat instructiunile din perioada de carantina, domeniul devine liber spre un nou comparator. Asta inseamna ca numele domeniului nu va mai apartine si poate fi achizitionat de oricine.

In cazul in care numele domeniului vostru a fost foarte bine cotat pe piata online, este foarte probabil ca firmele specializate in blocarea si vanzarea domeniilor vor actiona prin roboti  in cel mai scurt timp din momentul in care domeniul a devenit disponibil. In consecinta, recuperarea acestuia devine uneori imposibila, decat in cazul in care sunteti dispusi sa platiti firmei respective pretul, de cele mai multe ori exorbitant, pe care il cere.

MxHost va trimite notificare, in prealabil, prin email, referitor la expirarea domeniului, avand posibilitatea de a-l reinnoi in timp util sau, dupa preferinta, de a renunta la el.

Va recomandam sa va reinnoiti la timp domeniul web, in cazul in care il mai doriti, pentru a evita orice risc de a-l pierde si totodata pentru faptul ca nu aveti nicio garantie privind recuperarea lui odata ce acesta a expirat.

 

Lasa un mesaj