fbpx

S-a lansat inițiativa pentru Digitalizare a Producătorilor Români


 

Vreau Online, inițiativa pentru digitalizarea producătorilor din România, este un program de accelerare susținut de cei mai importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale din România, cu expertiză și instrumente integrate și are ca scop creșterea competitivității producătorilor din România, atât la nivel național cât și internațional.

MxHost, companie de furnizare servicii de găzduire web, împreună cu 20 de companii specializate în soluții de digitalizare, pun bazele celei mai mari alianțe pentru digitalizarea producătorilor din România. La MxHost punem accent pe calitate și seriozitate în livrarea serviciilor, expertiza demonstrată în cei 17 ani de activitate, confirmă de ce clienții au încredere în această companie. Planurile de găzduire sunt potrivite pentru afaceri de orice dimensiune. Online, totul incepe cu un website puternic, bine organizat, care să aibă o găzduire potrivită, stabilă și de încredere, care garantează funcționalitatea serviciilor cel puțin 99.9%.

„Ne propunem ca în 2021 să digitalizăm cel puțin 50 de producători din România, să îi sprijinim în procesul de transformare al companiilor acestora și, în același timp, să le facilităm accesul la noi piețe, dar și la surse de finanțare precum fonduri europene sau naționale, prin parteneriate strategice. Programul are și o componentă de informare și educare a pieței despre beneficiile digitalizării și de facilitare a transferului de know-how digital”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento.

Cine poate beneficia?

Programul Vreau Online se adresează tuturor producătorilor din România (cod CAEN de producător) care au peste un an vechime, o cifră de afaceri de cel puțin 2 milioane de lei, o echipă de minimum 10 angajați și o persoană dedicată pentru administrarea procesului de digitalizare.

Înscrierile în programul Vreau Online sunt deschise până la data de 1 august. După această dată va avea loc un proces de analiză și selecție, ulterior fiind comunicat producătorilor dacă urmează să intre sau nu în programul de accelerare.

Beneficiarii programului Vreau Online vor avea avantajul de a colabora cu cei mai mari furnizori de tehnologie și soluții digitale din România și vor primi beneficii de până la 5.000 euro/producător sub forma unor discount-uri, soluții, consultanță și cursuri specifice.

Mai mult, toți beneficiarii vor fi ajutați și li se va facilita accesul la Fonduri Europene sau naționale prin parteneriate strategice.

Toți specialiștii implicați în proiect au o experiență vastă de business, activând în domenii variate și făcând parte din cele mai mari companii din România. Așa că, indiferent de aria care trebuie îmbunătățită, fie că vorbim despre scalarea proceselor digitale, comerțul digital, soluții IT, marketplace-uri, livrări și multe altele, cu siguranță afacerea ta va avea de câștigat.

De ce Vreau Online?

Decizia de a pune bazele programului Vreau.Online a fost luată în contextul nevoii de accelerare a procesului de digitalizare din România. Potrivit Comisiei Europene, România se situa anul trecut, pe locul 26 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (incluzând Marea Britanie), la capitolul digitalizare, potrivit indicelui DESI – Digital Economy and Society Index (Indicele Economiei şi Societății Digitale), care monitorizează performanțele digitale și progresul în ceea ce privește competitivitatea digitală.

Pe de altă parte, măsurile impuse de autorități anul trecut, ca răspuns la creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19, au determinat companiile să adopte rapid soluții de comunicare la distanță, măsuri de securitate cibernetică, să dezvolte sisteme de plată online, canale de vânzări online, marketing digital, procesare automată de comenzi, servicii de eCommerce, în paralel cu trasarea unei strategii pe termen lung privind dezvoltarea infrastructurii necesare digitalizării.

„Am observat, în acest context, o creștere a investițiilor companiilor în procesul de digitalizare. Astfel, dacă în 2019, companiile alocau, în medie, aproximativ 5% din cifra de afaceri către digitalizare, estimăm că la finalul lui 2021 această pondere va urca la 10%”, mai spune Sandu Băbășan.

La nivel global, piața transformării digitale a fost anul trecut de peste 737 de miliarde de dolari, potrivit companiei de consultanță și cercetare Fortune Business Insights. În următorii 7 ani, estimările pentru această piață vizează creșteri anuale de peste 22%, până la 3.546 de miliarde de dolari în 2028.

Parteneri

Inițiativa pentru digitalizarea producătorilor din România este un program de accelerare susținut de cei mai importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale din România, între membrii acesteia aflându-se: Blugento, Banca Transilvania, Amazon Web Services, Zento, Fan Curier, Frisbo, Innoship, Planograma, KFactory, Retargeting, Legal Proof, SMSO, Vivre, Dendrio, De Klausen, News Man, Pluriva, Zea, UCMS Group și SmartBill.

Dacă business-ul tău e eligibil, aplică aici pentru a beneficia de cea mai mare alianță din România pentru digitalizarea producătorilor. Termenul limită este 1 august 2021!


Lasa un mesaj