fbpx

S-a lansat noua versiune WordPress 4.9 “Tipton”


Versiunea 4.9 WordPress, numită “Tipton” în onoarea muzicianului jazz și a liderului formației Billy Tipton, este disponibilă pentru descărcare sau actualizare în tabloul de bord WordPress. Caracteristicile noi din 4.9 vă vor îmbunătăți fluxul de lucru de proiectare și vă vor menține în siguranță erorile de codificare.

Cu facilități ca ciorne de design, blocare, planificare precum și cu legături de previzualizare, fluxul de lucru în Personalizator (Customizer) îmbunătățește acum colaborarea între creatorii de conținut. În plus, evidențierea sintaxei de cod și verificarea erorilor vor crea o experiență clară și fluentă în construirea sitului. În cele din urmă, dacă toate acestea nu sunt suficiente, avem o nouă piesă Galerie și îmbunătățiri în răsfoirea și comutarea temelor.

Flux de lucru îmbunătățit în Personalizator (Customizer)

 

Redactează și programează personalizările de design ale sit-ului – La fel cum poți redacta și revizui articole și să le programezi să fie live la data și ora pe care le alegi, acum poți face același lucru cu designul site-ului tău și să programezi modificările de design să fie live atunci când vrei.

Colaborează cu legăturile de previzualizare a designului – WordPress 4.9 îți oferă o legătură de previzualizare pe care o poți trimite echipei tale și clienților tăi, deci poți colecta și integra impresii înainte de a-ți programa modificările pentru a fi live.

Blocarea proiectării pentru a-ți proteja modificările – Ai întâlnit vreodată un scenariu în care doi designeri lucrează la același proiect și designerul A contramandează modificările frumoase ale designerului B? Funcționalitatea de blocare a designului din WordPress 4.9 (similară cu blocarea articolului) îți protejează designul în ciornă, deci nimeni nu poate face modificări sau nu-ți poate șterge toată munca grea depusă.

O asistare pentru a-ți proteja munca – A trebuit să pleci de la birou înainte de a-ți salva noul proiect în ciornă? Nu te teme, când te întorci, WordPress 4.9 îți va cere politicos dacă vrei, sau nu, să-ți salvezi modificările nesalvate.

Îmbunătățiri pentru codare

Evidențierea sintaxei și verificarea erorilorAi o problemă de afișare, dar nu-ți poți da seama exact ce ai greșit în CSS-ul pe care l-ai scris cu drag. Cu evidențierea sintaxei și verificarea erorilor pentru editarea CSS și a piesei personalizate HTML introduse în WordPress 4.8.1, veți identifica erori de codare rapide. Practic, garanteaza că vă ajută să scanați mai ușor codul și să înțelegeți și să reparați erori rapide de cod.

Sandbox pentru siguranță – Ecranul alb înspăimântător. Îl vei evita atunci când lucrezi cu temele și modulele de cod deoarece WordPress 4.9 te va avertiza la salvarea unei erori.

Avertizare: pericol potențial în față! Când editezi teme și module direct, WordPress 4.9 avertizează că acest lucru este o practică periculoasă. Îți recomandăm să faci copii de siguranță pentru fișiere înainte de salvare, deoarece acestea nu pot fi suprascrise de la următoarea actualizare. Urmează calea sigură: în viitor vei fi mulțumit. Echipa ta și clienții tăi îți vor mulțumi.

Noua versiunea WordPress 4.9 aduce, de asemenea, o îmbunătățire incrementală la modificările media lansate în WordPress 4.8, acum poți adăuga o galerie printr-o piesă sau să înglobezi imagini, video și audio direct în piesă, împreună cu propriul text, cu ajutorul butonului simplu, dar util.

Îmbunătățiri în construcția site-ului

Comutarea temelor mult mai sigură – Îmbunătățirile din WordPress 4.9 oferă un meniu mai persistent și plasarea exactă a pieselor când decizi că este timpul pentru o temă nouă. În plus, poți previzualiza temele instalate sau să descarci, să instalezi și să previzualizezi direct teme noi.

Găsește și previzualizează tema perfectă  – Cauți o nouă temă pentru site-ul tău? Acum, din Customizer poți căuta, răsfoi și previzualiza peste 2600 de teme înainte de a face modificări pe site. În plus, poți accelera căutarea ta cu filtre pentru subiect, funcționalități și aranjament.

Instrucțiuni mai bune pentru meniu, mai puțină confuzie – Au fost neclari pașii pentru a crea un meniu nou? N-ar mai trebuie să fie! S-a finisat UX-ul pentru un proces de creare a meniului mai fluent.

Nu în ultimul rând, există diverse îmbunătățiri la nivel de dezvoltare, care pot fi vizualizate în întregime accesând pagina oficială WordPress pentru toate update-urile complete.

MxHost recomandă tuturor clienților care folosesc platforma Wodpress să facă update la cea mai recentă versiune WordPress 4.9.

Sursa


Lasa un mesaj