fbpx

Cum sa cresti securitatea site-ului tau WordPress?


Daca va pasa de website-ul dvs. trebuie sa acordati importanta securitatii WordPress. Pentru ca WordPress este de departe cea mai utilizata platforma de constructie a unui website, in prezent detinand peste 30% din web. Din acest motiv devine si mai vulnerabila in fata atacurilor de securitate. Chiar si in acest caz, software-ul de baza WordPress este destinat sa faca fata atacurilor de genul.

Una dintre caracteristicile principale care fac din WordPress cel mai popular CMS este multitudinea de functii, teme si plugin-uri de care dispune. Insa chiar daca aceste functionalitati sunt excelente pentru personalizarea platformei voastre de comert online, acestea sunt si extensii care il fac vulnerabil in fata hackerilor.

In fiecare zi, mai mult de 40.000 de site-uri sunt tinta atacurilor. Acest lucru ar trebui sa va puna pe ganduri, avand in vedere faptul ca utilizatorii de internet evita cumparaturile online pe site-urile nesecurizate si care nu le ofera protectia informatiilor.

Indiferent daca sunt site-uri alimentate de WordPress sau de un alt sistem de gestionare al continutului, furnizorul de hosting care sa pastreze securitatea serverelor companiei va face diferenta. La MxHost oferim gazduire WordPress pentru a beneficia de siguranta deplina, fiabilitate si calitate superioara. Update constant, scanare malware, back-up si restaurare, protectie DDoS sunt doar cateva dintre beneficiile de care veti avea parte, atat de esentiale pentru siguranta datelor website-ului dvs.

Poate va intrebati cum puteti avea un site WordPress mai sigur?

Temele si plugin-urile care sunt cumparate sau descarcate gratuit de la terti dezvoltatori pot prezenta riscuri de securitate care pot afecta un site intreg. Dezvoltatorii sau designerii trebuie sa se asigure ca acest lucru nu se intampla. Pentru a evita acest lucru, e nevoie sa mentineti extensiile actualizate si sa instalati numai extensii din surse de renume. Fiti la zi cu actualizarile, temele si plugin-urile utilizate. Chiar daca plugin-urile instalate aduc functii utile site-ului dvs. WordPress, pot aduce si riscuri nedorite daca sunt slab codate.

Compromiterea credentialelor de conectare e cea mai des intalnita problema. Daca veti avea o parola puternica, veti putea fi siguri ca un actor malitios nu obtine acces la site. De asemenea, puteti pune o limita de incercari de autentificare si cand acest numar va fi depasit sa primiti o notificare care va oferi adresa IP a utilizatorului. WordPress ofera in acest sens un plugin pentru limitarea incercarilor de conectare. De asemenea, ar fi recomandat sa restrictionati accesul la site si atributiile celorlalti utilizatori in cazul in care aveti mai multe conturi de utilizator si sa activati autentificarea  cu doi factori.

Activand un firewall pentru website veti crea un camp de forta in jurul website-ului. In acest fel veti pastra site-ul in siguranta chiar si atunci cand uitati sa fiti la zi cu actualizarile sau cand va intalniti cu un atac DDoS pe site.

Nu este un raspuns exact la intrebarea legata de securitatea WordPress, totul depinde si de cat de mult sunteti dispusi sa investiti in siguranta. Ca si utilizatori ai platformei detineti o parte semnificativa din grija fata de securitatea site-ului si trebuie sa faceti alegeri intelepte in cazul gestionarii website-ului.

In ziua de azi, nimic nu mai e 100% sigur pe internet si niciun site web nu e sigur 100%, chiar si cel mai securizat site web de la cea mai influenta companie poate deveni la un moment dat victima unui atac malitios. Cel mai corect mod de a evita asemenea situatii e sa fiti prudenti si proactivi si sa luati masurile necesare care tin de voi personal, iar restul sa lasati in grija expertilor. Trecand la gazduirea web WordPress, lasati totul in grija expertilor MxHost atunci cand vine vorba de monitorizarea amenintarilor si de grija securitatii magazinului vostru online, avand cale libera sa va concentrati pe cresterea traficului.


  • […] Daca îți pasă de afacerea ta, trebuie sa acorzi importanță securității acesteia. Presupunând că ai ales WordPress și știi că aceasta este de departe cea mai utilizată platformă de construcție a unui website, în prezent deținând peste 30% din web, trebuie să știi că, odată cu notorietatea, vin și pericolele. Astfel, afacerea ta poate deveni vulnerabilă în fața atacurilor de securitate. Cum îți poți proteja totuși website-ul și implicit afacerea, poți citi pe blog-ul celor de la Mxhost. […]

Lasa un mesaj