Sfaturi privind securitatea cumpărăturilor online de sărbători


Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a cumpărăturilor de iarnă. Cu siguranță, magazinele online se pregătesc intens pentru această perioadă, promovandu-și produsele și ofertele ce le vor avea pentru cumpărători.

Totuși, câți din proprietarii de magazine online și-au luat măsuri de precauție din punctul de vedere al securității website-ului și al tranzacțiilor online? E timpul să oferi clienților tăi un sezon de cumpărături mai sigure. Iată câteva sfaturi utile care să te ajute să îmbunătățești securitatea comerțului electronic.

Numărul atacurilor cibernetice a crescut și infractorii cibernetici găsesc în permanență noi modalități de a fura date cu caracter personal sau de a intra în posesia datelor cardului bancar. Din acest motiv este foarte important să protejezi datele clienților prin toate strategiile și mijloacele posibile.

Instaleaza un certificat SSL de securitate

Este indispensabil pentru criptarea HTTPS, atunci când se transmit prin intermediul site-ului informatii cu caracter personal însemnând datele cardului, ale posesorului, parole, adrese de e-mail. Cu ajutorul acestui certificat SSL, sunt criptate toate informațiile transmise între browser și server.

Alegerea cu precauție  a furnizorului de găzduire

Este la fel de important să te asiguri că furnizorul de găzduire al site-ului este unul de încredere, cu o bună reputație, cunoscut pe piața industriei de hosting și care are activate toate protecțiile de securitate. La fel de important este și serviciul de backup asigurat – în cazul unei compromiteri a site-ului, să poată fi restaurate fișierele dintr-o dată anterioară.

Securitate privind plățile online

Acceptarea tranzacțiilor online semnifică, deopotrivă, alegerea unui procesator de plăți de încredere. De asemenea, asigură-te că folosești toate tehnicile adecvate pentru a preveni activitățile sau achizițiile frauduloase.

Solicitarea informațiilor necesare

Mulți proprietari de magazine online au tendința de a solicita informații inutile clienților care realizează o comand și plătesc online. Nu cere clientului decât strict de ceea ce ai nevoie.

Nu în ultimul rând, trebuie să afișezi pe site toate metodele de plata prin care pot realiza plata și orice emblemă a securității pe care o deții. Clientul trebuie să se simtă confortabil și în siguranță atunci când vrea să comande și să plătească un produs.

Desigur, securitatea unui website constă în mulți alți factori, precum utilizarea unei platforme care este în permanență adaptată la cele mai noi versiuni ce elimină o serie de vulnerabilități, o temă la fel updatată la cea mai recentă versiune, cu plugin-urile aferente.

Așadar, înainte de a da startul reducerilor de iarnă, asigură-te că ai făcut toate demersurile necesare pentru siguranța cumpărăturilor online.


Lasa un mesaj