Site-ul tau inca nu functioneaza de pe HTTPS? Iata cum sa il activezi


Site-ul afiseaza un avertisement de securitate atunci cand il accesezi? Nu stii ce este un certificat SSL si la ce ajuta? Iata cateva informatii utile pe care sa incepi sa le implementezi cat mai curand pe site-ul tau. Fara dar si poate, daca site-ul inca nu functioneaza de pe HTTPS, este timpul sa il treci cat mai curand posibil.

Ce este un certificat SSL sau HTTPS?

 

Un website securizat are simbolul unui lacatel verde in bara de adrese a browserului. HTTPS inainte de numele domeniului semnifica faptul ca site-ul foloseste un protocol securizat si ca este sigura conexiunea dintre browser si server. Acest lucru este posibil doar prin instalarea unui certificat SSL pe website.

Masura de securitate care imbunatateste reputatia site-ului

 

Motoarele de cautare si browserele moderne incurajeaza si favorizeaza site-urile cu https, astfel incat majoritatea browserelor afiseaza mesajul de “site nesigur” in cazul in care nu ai implementatat conexiunea https. Practic, https nu mai este doar o tendinta, este o norma, un criteriu indispensabil.

Daca site-ul tau nu are instalat un certificat SSL si vor primi mesajul de avertizare atunci cand acceseaza website-ul, majoritatea vor pleca la concurenta.

Cum pot activa un certificat SSL

 

Majoritatea furnizorilo de serviici de gazduire web pun la dispozitie posibilitatea de a achizitiona si instala un certificat SSL. In plus, sunt la indemana tuturor. In cazul in care alegi SSL-ul de la firma de gazduire, instalarea acestuia este inclusa. In cazul in care doresti un SSL de la un tert furnizor, exista diverse tutoriale de instalare dupa emiterea CSR-ului aferent. La final va trebui doar sa modifici link-urile din http in https pentru ca Google sa preia indexarea site-ului in noul format.

MxHost ofera certificate SSL atat clientilor existenti cu instalare gratuita pe server, cat si acelor care isi doresc instalarea unui SSL pe un server extern, cu diverse optiuni, de la validare domeniu pana la validarea extinsa a companiei.

 

 


Lasa un mesaj