fbpx

Coopermine

Coopermine Photo Gallery (CPG) este un script avansat, dar prietenos cu utilizatorul, de galerii pentru imagini cu suport built-in pentru fișiere de multi-media și date. Galeria poate să fie făcută atât privată, accesibilă pentru utilizatorii înregistrați cât și/sau publică pentru toți vizitatorii site-ului.

Utilizatorii, dacă le este permis, pot să încarce imagini cu ajutorul web browserului ( miniaturile și imaginile de mărime medie sunt create din mers, în timpul stagiului de încărcare), să voteze imagini, să adauge comentarii și chiar să trimită cărți poștale. Administratorul site-ului determină care dintre caracteristicile de mai sus sunt accesibile pentru utilizatorii înregistrați și care pentru cei neînregistrați. De asemenea, administratorul poate să gestioneze galerii și să proceseze pachete mari de imagini care au fost încărcate pe server, prin FTP.
Fișierele de imagini sunt stocate în albume, iar albumele pot fi grupate pe categorii, care, la rândul lor, pot fi grupate pe categorii mama. Scriptul suportă utilizatori multipli și ii oferă administratorului site-ului unelte cu care să gestioneze care grup de utilizatori poate să aibă sau nu albume personale, să trimită cărți poștale sau să adauge comentarii. Utilizatorii pot, de asemenea, să încarce fotografii pe albumele publice dacă le este permis de către administrator. Permisiunile de a crea albume, încărcare sau ștergere fișiere sunt toate determinate de administratorul site-ului.

Coppermine are mai multe caracteristici interesante, iata unele dintre acestea :

Coppermine are un sistem optional de teme selectabile de către utilizator, cu un număr de teme pre-instalate.
Suportă, de asemenea, folosința mai multor limbi și conșine propria bibliotecă de limbi. Aceste  fișiere de limbi oferă utilizatorilor accesul la galerii în limba pe care o doresc.
Coppermine foloseste PHP, bază de date MySQL și, fie biblioteca GD , versiunea 1 sau 2, fie ImageMagick ca biblioteci de imagini care generează și înregistrează informațiile despre toate imaginile miniaturi, medii sau marime întreagă.
Coppermine generează codul HTML necesar pentru a afișa diversele categorii, sub-categorii, albume, imagini medii și de marime întreagă. Aceasta reduce drastic numărul de fișiere și spațiu pe care galeriile le-ar necesita în modul standard HTML. Scriptul de instalare îl face rapid și ușor de pornit.
Coppermine folosește Jquery JavaScript/biblioteca Ajax pentru o experiență bogată pentru utilizator și o personalizare ușoară.
Coppermine este un software open-source care poate fi folosit atât pentru site-uri personale, cât și comerciale.
A fost lansat sub licența GNU GPL versiunea 3, care a fost aprobată de OSI.

Poți instala Coopermine automat și gratuit, direct din cPanel, de la meniul Softaculous.