Dotclear

Dotclear este un software gratuit proiectat în principal pentru utilizatorii săi și în mod regulat îmbunătățit prin contribuțiile lor. Oricine îl poate folosi și modifica, în funcție de licența software.

Scopul proiectului este de a oferi un instrument prietenos utilizatorilor, care să permită oricui publicarea pe web, indiferent de aptitudinile sale tehnice.
Dotclear dispune de o funcționalitate bogată, ceea ce îl face un intrument de editare de înaltă calitate, egalând sau chiar surclasând alte instrumente similare în unele aspecte. Dincolo de funcționalitatea de bază , Dotclear este proiectat pentru a oferi utlizatorului o experiență mai confortabilă.
Cu Dotclear nu trebuie să deții cunoștințe de PHP pentru a modifica structura site-ului, ci un simplu limbaj de template îți permite operarea de modificări cu ușurință pe site. Poți, totusi, să activezi PHP și să lucrezi cu el pe template dacă dorești. Editarea template-urilor se face chiar mai ușor direct de către un editor dedicat disponibil în interfața de administrare.

Alte facilități sunt:

Publicarea simplă
Teme personalizate
Administrare prietenoasă
Sistem de template flexibil
Antispam
Localizare: fiecare utilizator poate alege limba în care administrarea este expusă
Posibilitatea de instalare plugin-uri
Adaugare de pagini, care să fie independente de restul conținutului
Multi-user
Multi-blog
Client XML/RPC: poți scrie și edita articole, din una din aplicațiile care suportă protocolul XML/RPC: Blogger, MetaWeblog, MovableType
Extensibil
Performanță
Altele…

Dotclear necesită unele specificații pentru a rula normal. Cei mai mulți provideri le oferă, fiind nevoie de minim versiunea PHP 5.0 cu extensiile: mbstring, iconv, simple XML și domXMl, SPL. Mai e nevoie de una din următoarele baze de date: o versiune minim de PostgreSQL 8.0 sau MySQL 4.1 sau SQLite .

Poți instala Dotclear automat și gratuit direct din Cpanel, de la meniul Softaculous .