Xoops

Xoops este o aplicatie platformă pentru web, scrisă în PHP, pentru baza de date MySQL. Orientarea obiectului ei o face să fie un instrument ideal pentru dezvoltarea unei comunități mici sau mari de site-uri, portaluri pentru companii, weblog și multe altele.

Xoops este un acronim de la Sistem de Portal Orientat Spre un Obiect Extensibil. Deși a început ca un sistem de portal, Xoops este, de fapt, mereu în lupta spre un CMS. El poate servi ca un cadru web pentru utilizarea de către site-uri mici , medii sau mari.
Un mic Xoops poate fi folosit ca un blog personal sau revistă. În acest scop poți efectua o instalare standard și să folosești caracteristicile NEWS. Pentru un site mediu, poți utiliza module ca Știri, Forum, Download, Link, pentru a forma o comunitate prin care membri și vizitatorii să poate interacționa. Pentru site-urile mari, de felul intreprinderilor, poți să dezvolți propriile module de tipul E-SHOP, și să folosești sistemul uniform Xoops de gestionare pentru a integra perfect modulele în sistem.

Caracteristici :
Baze de date
Module
Personalizare
Management pentru utilizator
Suport
Internaționalizare
Sistem de permisie
Teme și cadre
Altele…

Poți instala Xoops automat și gratuit direct din Cpanel, de la meniul Softaculous.