fbpx

Sondajele DNA demonstreaza importanta TLD-urilor


Asociatia numelor de domenii ( Domain Name Association – DNA) a anuntat, recent, rezultatele ultimului sondaj global in ceea ce priveste atitudinea utilizatorilor de internet pentru noile extensii de domenii web.

Studiul DNA a fost efectuat in 10 tari de la care s-au obtinut peste 5000 de raspunsuri complete. Scopul acestui sondaj a fost de a masura atitudinea utilizatorilor la nivel global, in ceea ce priveste acceptarea, constinetizarea, preferintele si cunostintele legate de numele de domenii. Extensiile de domenii generice sau numele de tari ( gTLD si ccTLD) au fost testate impreuna cu numele de domenii generice de nivel superior.

Asadar, conform sondajului, rezultatele sunt urmatoarele:

Numele de domeniu continua sa fie extrem de relevant

85 % din cei chestionati introduc numele de domeniu in bara browserului pentru a intra pe site-ul dorit, cu toate ca sunt anumite preferinte in ceea ce priveste instrumentul de cautare. daca este vorba de o cautare pe motoarele de cautae, majoritatea (cel putin uneori), verifica numele de domeniu inainte de a accesa site-ul.

Utilizatorii de internet din intreaga lume sunt foarte deschisi si receptivi in ceea ce privesc noile extensii de domenii

Comparativ cu domeniile .com sau gTLD-uri, precum .canada, respondentii si-au exprimat preferintele in ceea ce privesc noile extensii de domenii, precum .bike, .shop, .host. Acestia au precizat ca, datorita extensiei de domeniu, ei vor sti deja ce continut are site-ul ce urmeaza sa il acceseze.

60% din respondenti si-au exprimat dorinta de a avea mai multe extensii de nume de domenii

Piata arata interesul crescut fata de extensiile de domenii si extinderea optiunilor acestora; exemplu: 75% India si 69% China. In tarile cu o ai mare pondere in accesarea internetului, cererea pentru noile extensii de domenii este undeva la 50%, ceea ce este o piata larg potentiala pentru noile produse.

Sondajul prezinta, de asemenea si motive pentru care noile TLD-uri sunt binevenite pe piata:

– 50% au spus ca noile extensii, in combinatii specifice, vor fi mai usor de amintit

– 50% au spus ca noile extensii de domenii le permite sa creeze nume de domenii mai scurte si memorabile

In general, utilizatorii de internet nu stiu de oportunitatile noilor TLD-uri

Procentul difera de la tara la tara dar, in general, populatia nu este la curent cu noile oportunitati online in ceea ce privesc extensiile de domenii.

Asadar, interesul pentru noile TLD-uri este in continua crestere. Din acest motiv, este recomandat a se achizitiona toate extensiile dorite, mai ales daca detineti un brand online ce nu doriti a fi preluat de altcineva, cu o extensie personalizata.

In curand, Mxhost va afisa pe website toate extensiile de domenii disponibile spre vanzare. Pana atunci, la cerere, se poate inregistra orcie nume de domeniu disponibil, cu orice extensie.

Sursa: thehostingnews.com


Lasa un mesaj