fbpx

Statul roman incurajeaza reinvestirea profitului in activitati economice online


Conform noului cod fiscal intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2016, reinvestirea profitului in echipamente folosite in scopul desfasurarii activitatilor economice, sunt scutite de impozit.

Astfel, conform legii nr. 227.2015 privind codul fiscal, articolul 22 – “Scutirea de impozit a profitului reinvestit” mentioneaza ca “(1) Profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, precum şi în programe informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit. Activele corporale pentru care se aplică scutirea de impozit sunt cele prevăzute în subgrupa 2.1, respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe.

De mentionat este faptul ca regulile specifice acestei legi: “(4) În aplicarea prevederilor art. 22, pentru activele care se realizează pe parcursul mai multor ani consecutivi şi care sunt puse în funcţiune în anul 2016, se ia în considerare valoarea acestora înregistrată începând cu 1 iulie 2014. Scutirea de impozit a profitului reinvestit se aplică şi în cazul activelor produse/achiziţionate în perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2015 inclusiv şi puse în funcţiune în anul 2016.” ( art. 45 – Legi specifice).

Sursa: Legea nr. 227/2015 art. 22

Prin urmare, investitia in crearea de magazine online ce au ca activitate comertul electronic, fac parte din categoria produselor eligibile pentru scutirea de impozit.

Asadar, daca ai o afacere in mediul offline, cu siguranta este timpul sa fii activ si in mediul online, deoarece vei avea doar de castigat, din numeroase motive benefice. Vei putea analiza cu usurinta cum consumatorii au un comportament diferit in mediul online fata de mediul offline si care sunt factorii din ambele parti care genereaza cele mai mari conversii si vanzari, precum vei observa si avantajele majore care le ofera un magazin online pentru extinderea afacerii, cresterea portofoliului de clienti si branding.

MxHost ofera atat servicii de web design si creare magazine online profesionale, cat si servicii de web hosting pentru magazine online mici, medii sau de o mare complexitate, pornind de la solutii shared sau servere virtuale pentru orice tip de platforma utilizata, pana la solutii dedicate pentru platforma e-commerce Magento.

 


Lasa un mesaj