fbpx

Studio SEO – noile TLD-uri au un ranking bun în Google


Noi studii de specialitate, efectuate de către asociația numelor de domenii, examinează modul în care noile TLD- uri sunt indexate în motoarele de căutare și implicit impactul lor asupra SEO.

Google a afirmat de multă vreme faptul că noile TLD-uri sunt tratate la fel din punct de vedere organic, ca oricare altă extensie clasică. Cu toate acestea, studiul a mai demonstrat faptul că numele domeniului, practic extensia acestuia, ar putea ajuta site-ul să fie mai bine poziționat în rezultate, după anumite cuvinte cheie. Aceasta este o bună oportunitate pentru acei proprietari de afaceri online care doresc ca numele să fie bine indexact organic, cu atât mai mult cu cât serviciile SEO implică costuri foarte mari.

Studiul scoate în evidență câteva domenii din categoria noilor TLD-uri, care, în prezent, se situează în topurile organice: diamonds.pro, thefun.singles, seo.agency sau rapala.fishing. Cee este mai interesant este faptul că aceste domenii concurează pe primele poziții după cuvinte cheie similare cu extensia lor. Practic, este foarte interesant cum un domeniu relativ nou poate concura atât de bine cu altele înregistrate și indexate de mulți ani.

Atunci când domeniul este foarte bine indexat în rezultările organice, se reduc semnificativ costurile, pentru că nu trebuie o investiție foarte mare pentru serviciile de SEO și promovare pentru o mai bună poziționare, ci eventual se va investi pentru menținerea poziției în clasament.

De exemplu, dacă se alege metoda de promovare cost per click, costul estimat pentru cuvintele cheie seo agency este estimat la aproximativ 3000 de dolari, pe când acest site este deja indexat organic în primele rezultate după aceste cuvinte cheie. În schimb, există zvonuri conform cărora domeniul diamons.pro ar investi câteva sute de mii de dolari pe lună, doar pentru a obține aceleasi rezultate pe care pe obține deja din căutarea organică.

Desigur, sunt multe necunoscute în ceea ce privește indexarea organică în Google și mulți factori care contribuie la rankingul unui website. Cu toate acestea, devine destul de evident faptul că noile TLD-uri pot fi avantajoase într-un spațiu aglomerat și competitiv.

Prin intermediul MxHost se pot înregistra cele mai noi TLD-uri la costuri avantajoase. Oferta completă poate fi vizualizată aici.

 

 


Lasa un mesaj