fbpx

Studiu – 59% mai mult trafic mobil in 2015


Conform unui studiu recent realizat de Gartner, la nivel global, traficul mobil in 2015 este cu 59% mai mare decat in 2014, estimat la 52 milioane terabytes.

Pana in 2018, traficul se preconizeaza la 173 milioane terrabytes, mai mult decat triplu fata de prezent. Acest consum se datoreaza video-urilor care sunt vizionate de pe dispozitivele mobile.

Un alt aspect important este faptul ca specialistii sunt de parere ca abonamentele mobile ar trebui sa aiba mai mult trafic 3G/4G, intrucat consumatorii sunt usor nemultumiti de faptul ca adesea, au acces la internet sau pot face update-uri sau download-uri doar prin conexiune wireless.

Intrucat accesul la internet de pe dispozitivele mobile continua sa creasca, in timp ce accesarile de pe desktop scad, afacerile online care nu se adapteaza acestor modificari, au de suferit. De exemplu, website-urile care nu sunt responsive de pe orice dispozitiv (desktop, tableta, smartphone) pierd un mare potential de trafic.

Trafic se pierde in cantitati uriase si la accesarea unui website care nu este responsive de pe motorul de cautare. In aprilie 2015, Google si-a modificat algoritmul astfel incat ofera prioritate website-urile care pot fi accesate de pe dispozitivele mobile si ofera o experienta cat mai placuta utilizatorului.

Prin urmare, daca ai o afacere online si iti doresti sa captezi cat mai mult trafic, implicit noi potentiali clienti, cu certitudine website-ul are nevoie de o reconditionare. In caz contrar, daca pana acum nu s-au observat rezultate negative, cu siguranta in scurt timp nu vor intarzia sa apara si vizitele pe website vor scadea semnificativ.

Mxhost ofera servicii de webdesign si redesign pentru website-urile care trebuie sa fie responsive, indiferent ca este vorba despre un blog, un site de prezentare sau un magazin online complex.

 


Lasa un mesaj