fbpx

Sunteti gata sa treceti de la gazduirea shared la VPS?

VPS

Cel mai probabil, cu toții am avut nevoie la un moment dat de spațiu, am simțit că suntem sufocați și că avem nevoie de un loc al nostru, unde să ne putem desfășura activitățile după bunul plac, fără reguli și conflicte.

Gazduirea web se aseamănă cu acest fenomen, deoarece la fel se întâmplă și în cazul acestor servicii. Începeți cu un plan de gazduire shared/partajat care funcționează bine la început pentru site-ul dvs., însă pe măsură ce traficul crește, veți avea nevoie de mai multe resurse și spațiu pentru a nu vă deranja vecinii de pe acel server. Sau poate pur și simplu doriți mai mult control asupra site-ului dvs., iar gazduirea partajată nu vă permite acest lucru.

În acest caz, soluția e să vă orientați spre un server dedicat, însă costurile ar fi prea mari, așa că luați în considerare o variantă de mijloc, precum gazduirea pe servere VPS.

Ce este gazduirea VPS?

 

Planurile VPS vă oferă acces root și libertate de personalizare. Pe orice server, accesul root este cel mai important: cu acces root puteți accesa orice fișiere, puteți modifica orice configurație și puteți instala orice program. De asemenea, VPS-urile vă oferă adresă IP dedicată, stabilitate și performanțe mai bune.

După asta trebuie să vă gândiți de ce vreți să faceți această trecere la VPS.

 

Aveți nevoie de mai multe resurse pe server?

Cu găzduirea VPS veți partaja în continuare un server fizic, dar fiecare utilizator primește un set specific de resurse, ceea ce înseamnă că alte site-uri web de pe același server nu vă vor afecta. VPS-urile oferă mai mult CPU, memorie RAM și stocare în comparație cu găzduirea partajată. În acest fel, site-ul dvs. poate gestiona un trafic mai mare și poate stoca mai multe date, fără probleme mari.

Doriți o configurare personalizată?

Poate că trebuie să rulați cod de site personalizat care necesită permisiuni de administrator. Poate că trebuie să instalați un framework de site pe care noi nu îl acceptăm în mod normal. Oricare ar fi motivul dvs., dacă aveți nevoie de acces root pentru a vă personaliza contul, va trebui să faceți upgrade la un VPS. Un VPS vă oferă libertatea de a vă personaliza site-ul. Indiferent dacă preferați să operați lucrurile pe cont propriu sau să solicitați ajutorul furnizorului dvs. de găzduire, un VPS vă oferă acces root, posibilitatea de a instala și actualiza propriul software, de a rula fișiere batch, de a face backup, de a vă personaliza panoul de control și de a actualiza orice software cum considerați.

Vă doriți performanțe mai bune?

Un VPS vă oferă performanțe mult îmbunătățite. Creșterea puterii și capacității de procesare permite site-ului dvs. web să se încarce mai rapid pe browsere, ceea ce s-a dovedit că îmbunătățește experiența utilizatorului, crește conversiile și ajută site-ul dvs. să se claseze mai bine în rezultatele motorului de căutare.

În cazul în care site-ul dvs. web crește în popularitate, vizitatorii dvs. nu vor fi frustrați de timpul de încărcare lent. De ce? Deoarece VPS-ul dvs. este capabil să gestioneze tot traficul de intrare, menținându-vă afacerea funcțională mereu.

Vreți scalabilitate?

Afacerea dvs. cel mai probabil o să crească la un moment dat sau poate vă propuneți să vă extindeți afacerea din proprie inițiativă, în acest caz trebuie să știți că un VPS este conceput pentru a se adapta la fluxul și refluxul natural al unei afaceri.

Sunteți preocupați de securitate?

Deoarece site-ul dvs. web este găzduit în propriul spațiu „virtual”, nu trebuie să vă preocupați de ceea ce fac vecinii dvs.. Un VPS este mult mai sigur, deoarece având acces root și adresă IP dedicată,  aveți posibilitatea de a implementa măsuri de securitate avansate. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Vecinii nu au acces la resursele sau fișierele dvs. care sunt păstrate în spatele unei partiții sigure.

O să vă prezint pe scurt, câțiva pași mari în trecerea de la gazduirea partajată la VPS:

 

1.În primul rând, e nevoie de un backup. Când faceți modificări la un site web, este necesară o copie de rezervă pentru a preveni orice pierdere de date în cazul în care ceva nu merge bine. În plus, backupul va facilita, de asemenea, transferul de fișiere și baze de date de la un server la altul.

2.Configurarea unui server VPS. Crearea unui server virtual.

3.Transferul fișierelor site-ului web către VPS. Acum că serverul a fost configurat, se vor transfera fișierele și bazele de date ale site-ului pe rând de pe serverul de găzduire partajată.

4.Transferul fișierelor bazei de date pe VPS. După mutarea fișierelor site-ului web, următorul pas este transferul bazei de date. Descărcați și importați bazele de date MySQL pe VPS.

5.Efectuarea unor modificări finale.

Un VPS poate oferi utilizatorilor performanțe și securitate mai bune în comparație cu planurile de găzduire shared. De aceea, mulți deținători de afaceri online doresc să facă upgrade atunci când au nevoie de mai multe resurse și control asupra site-ului lor web. Dacă doriți să faceți trecerea la VPS, suntem aici să vă ajutăm. Aruncați o privire la planurile noastre de gazduire pe servere VPS și bucurați-vă de beneficii pe care le-ați obține de la un server dedicat, doar că în acest caz la un cost mult mai mic.

Indiferent de decizia luată, sperăm că aceste informații v-au fost utile!


Lasa un mesaj