fbpx

Cum rezolv o eroare 404?

Error 404 este un cod de stare HTTP care apare atunci cand serverul nu poate gasi documentul solicitat de utilizator. In mod normal, eroare 404 apare in momentul in care un utilizator solicita o pagina care nu exista. Aceasta eroare fiind cea mai des intalnita pe site-urile dvs. si este ultimul lucru pe care doriti sa il vedeti atunci cand va accesati site-ul sau cand utilizatorii incearca sa va gaseasca.

Dacă un utilizator intră pe pagina dvs., dar pleacă fără a face clic pe pagina, acest lucru ii indică lui Google că rezultatul dvs. nu corespunde intenției utilizatorului. Drept urmare, va clasifica pagina dvs. mai jos în rezultatele căutării.

Aceste erori sunt daunatoare pentru dvs. ca detinator de site pentru ca impiedica clientii sa va achizitioneze produsele. Tocmai de accea e important sa determinati care este cauza pentru care apare eroarea si cum sa o remediati.

 

De ce apare eroarea 404?

  • utilizatorul a tastat adresa URL incorect – in acest caz nu exista o problema reala cu modul in care e configurat site-ul dvs. ci doar adresa URL a fost introdusa manual incorect
  • pagina a fost stearsa de pe site-ul web
  • pagina a fost mutata pe o alta adresa URL si redirectionata incorect. Adresa URL sau continutul acesteia au fost fie sterse, fie mutate si din aceasta cauza pagina nu a putut fi gasita pe server
  • numele de domeniu solicitat nu poate fi convertit intr-un IP de catre DNS
  • numele de domeniu introdus nu mai exista

 

Cum puteti remedia aceasta problema?

  • Reincarcati pagina si verificati inca o data adresa URL, uneori pagina web nu se poate incarca din cauza conexiunii la internet sau din cauza neatentiei
  • Stergeti memoria cache si cookie-urile din browser, s-ar putea ca aceasta eroare sa apara doar pe un anumit dispozitiv si problema sa fie cu browserul dvs.
  • Restaurati paginile sterse, iar atunci cand doriti sa stergeti pagini de pe site asigurati-va ca le directionati catre altele care au continut similar
  • Personalizati pagina de eroare 404 – Trebuie să motivați utilizatorii să rămână pe site. Pentru a face acest lucru, ar trebui să luati in considerarea crearea unei pagini 404 într-un mod interesant și creativ. Vedeti aceasta pagina ca pe o oportunitate pentru a castiga audiente noi.
  • Creeati o redirectionare pentru a trimite utilizatorii catre o alta pagina sau postare care abordeaza probleme similare si care ii conduce inspre ce cautau initial.

 

Cu cât aveți mai multe pagini cu erori 404 pe site-ul dvs., cu atât mai puțin timp vor aloca utilizatorii pe site.  Daca vor vedea ca sunt in imposibilitatea de a accesa continutul dorit, vor părăsi site-ul dvs. și vor merge la competitorul dvs.

Remediati problemele legate de performanta cu ajutorul acestor erori de 404 page not found. Acordati importanta optimizarii website-ului, faceti update constant si testati performantele tehnice, aceste lucruri va vor ajuta sa fiti in fata concurentei si sa va pastrati utilizatorii interesati.

Was this article helpful?

Related Articles