fbpx

De ce apare eroarea 508?

Apariția oricărui cod de stare HTTP indică o perturbare în buna funcționare a unui site web sau a unei aplicații. Un mesaj de eroare 508, indica de obicei faptul ca site-ul dvs. depaseste resursele alocate precum utilizarea procesorului CPU, utilizarea RAM si/sau numarul de procese simultane care ruleza sub contul cPanel. Problemele de utilizare a resurselor apar din cauza scripturilor codificate gresit, tocmai de aceea recomandarea ar fi dezactivarea pluginurilor, dupa care puteti urmari utilizarea resurselor cu pluginurile dezactivate.

Cauzele aparitiei erori 508:

  • Trafic crescut al site-ului web. Supraincarcare din cauza numarului de utilizatori. Atunci cand site-ul inregistreaza valori maxime ale traficului, se vor depasi resursele atribuite. Site-ul va afisa eroarea pana cand traficul va fi diminuat sau se vor mari resursele. Aceste erori rezulta in urma utilizarii mai multor resurse decat furnizorul de hosting a alocat site-ului. Daca o sa primiti constant aceste mesaje de erori cel mai indicat ar fi sa va mutati de la un serviciu de gazduire partajat la un server dedicat, pentru a fi siguri ca limitarile nu va vor afecta site-ul.
  • Posibil ca site-ul dvs. sa aiba instalat un script sau o aplicatie slab codificata sau invechita si la un moment dat un software de baza de pe server sa fie actualizat si poate declansa defectiunea scriptului invechit sau a aplicatiei. In acel moment aplicatia va absorbi resursele serverului si va fi nevoie de resurse suplimentare pentru a remedia eroarea. Verificati, de asemenea, daca software-ul site-ului dvs. e actualizat.
  • Probleme referitoare la codul site-ului. Daca aveti pe site probleme cu incarcarea paginilor, cresterea traficului de intrare sau solicitari multiple de pagini pot forta site-ul peste limita resurselor avute. Acest lucru se poate intampla si daca solicitati operatiuni de backend care pot crea o incarcatura semnificativa fata de traficul normal existent.
  • Crawler-urile web sau scripturile automate care navigheaza pe site-ul web efectueaza un numar mare de solicitari si pot fi cauza epuizarii limitei de resurse.

 

Tot ce e nevoie este sa oferiti un diagnostic atent al motivului real al erorii pentru a putea sa o eliminati.

  • Anumite pluginuri sunt mari de la sine, mai exact cosurile de cumparaturi sau calendarul de evenimente, tocmai de accea e necesar sa dezactivati anumite pluginuri de pe site-ul web care conduc la o functionare defectuoasa. Daca aveti nevoie de un anumit plugin sau tema, dar continua sa consume un numar ridicat de resurse, va puteti adresa dezvoltatorului temei sau pluginului pentru a solicita indrumare.
  • Poate fi necesar sa va optimizati baza de date (dacă vreunul dintre site-urile dvs. este condus prin MySQL) din PHPMyAdmin, fiind o modalitate bună de a menține lucrurile să funcționeze fără probleme.
  • Verificati jurnalele de erori ale serverului pentru a afla care este cauza.

 

Uneori merita sa investiti intr-un pachet de gazduire adecvat pentru site-ul dvs. de afaceri, deoarece veniturile pe care le pierdeti atunci cand site-ul dvs. intampina erori sunt considerabile.

Was this article helpful?

Related Articles