fbpx

Dezactivare wp-cron.php pe WordPress

WordPress foloseste un fisier numit wp-cron.php prin care proceseaza automat anumite lucrari programate ( publicarea unor posturi ) , verifica update-urile pentru pluginuri, tema, trimite pe email notificari sau alte sarcini.

In mod standard WordPress este configurat sa ruleze fisierul wp-cron.php la fiecare vizita pe site; astfel platforma verifica daca are ceva de facut automat in acel moment.

La un numar mic de vizitatori este normal sa se utilizeze aceasta configuratie standard, insa daca siteul are un numar mare de vizitatori, rularea continua a acestui proces devine foarte ineficienta, creaza un consum mai mare de resurse pe server si poate influenta in mod direct viteza de incarcare a siteului.

Dezactivarea wp-cron.php din modul standard:

 
Este o lucrare foarte simpla si se face editand fisierul wp-config.php , fisier in care este configurata executia wp-cron.php.

Pasul 1 – Se editeaza prin File Manager ( din Cpanel ) fisierul wp-config.php,

Pasul 2 – Setarea de care avem nevoie se face in general in zona linie 37,

Pasul 3- Adaugati textul cu rosu de mai jos :

/** The Database Collate type. Don't change this if in doubt.*/ 
define('DB_COLLATE', '');

define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 

Pasul 4 – Se salveaza modificarea fisierului.

Dupa aceasta modificare wp-cron.php nu va mai rula automat la fiecare vizita pe site.

Configurarea manuala a unui cron job pentru wp-cron.php

 
Pentru ca nu dorim sa lasam platforma ta WordPress fara posibilitatea de a rula automat anumite lucrari, iar acum aceasta functie standard de a rula la fiecare viziator este anulata, vom configura manual un cron job care sa ruleze la fiecare ora fisierul wp-cron.php

Pasul 1 – Se acceseaza Panoul Cpanel al siteului,

Pasul 2 – Se cauta optiunea de Optiuni Cron (Cron Jobs) si se acceseaza butonul respectiv pentru a face setarile necesare,

Pasul 3 – Din setari alegem sa se ruleze odata la 6 ore; astfel restul optiunilor se lasa neselectate ( minut, ziua, luna, zi din saptamana ), pentru ca executia fisierului sa se faca din 6 in 6 ore indiferent de zi sau luna. ( setarea trebuie sa arate ca si in imaginea de mai jos )

In functie de numarul de viziatori operatiunea poate sa fie setata si la interval de cate o ora.

Pasul 4 – In campul “Comanda” se introduce comanda care se va rula si va fi de forma:

  php -q /home/usercont/public_html/wp-cron.php 

* In comanda se inlocuieste “usercont” cu userul de Cpanel.

In cazul in care instalarea WordPress e in alt director decat public_html se va scrie calea completa a fisierului wp-cron.php

Was this article helpful?

Related Articles