fbpx

Eroare 403 – Ce este si cum o remediezi?

Aceasta eroare apare atunci cand ati incercat sa accesati un website sau o adresa web la care nu aveti acces. Codul de eroare 403 este afișat atunci cand permisiunile serverului dvs. nu permit accesul la o anumita pagina. Uneori poate fi intentionat sau uneori poate fi din cauza permisiunilor neconfigurate. Eroarea interzisa 403 înseamna ca serverul dvs. funcționeaza, dar nu mai aveti permisiunea de a vizualiza tot sau o parte din site-ul dvs. din anumite motive.

Cea mai frecventa cauza a erorii interzise 403 în WordPress se datoreaza plugin-urilor de securitate prost configurate. Multe plugin-uri de securitate WordPress pot bloca o adresa IP (sau o serie întreaga de adrese IP) daca considera ca sunt rauvoitoare. Contul poate avea reguli de refuz IP. Accesati cPanel si asigurati-va ca nu blocati propriul dvs. IP de conectare.

De ce apare aceasta eroare?

 • Autorizatii incorecte pentru fisiere/ permisiuni de fisiere incorecte pe serverul dvs.
 • Setari incorecte in fisierul .htaccess
 • Eroare 403 inseamna ca fisierul dvs. are permisiuni proaste. Directoarele si folderele trebuie sa fie 755. Imaginile, media si fisierele text precum HTML ar trebui sa fie 755 sau 644. Daca vedeti un client refuzat de configuratia serverului in jurnalele de eroare, atunci aceasta înseamna de obicei permisiuni de fisiere proaste, dar ar putea insemna, de asemenea, ca vizitatorul încearca sa priveasca un fisier ascuns, cum ar fi fisierul .htaccess. Nu se poate privi fisierul respectiv în browserul dvs. sau orice nume de fisier care începe cu un punct, de exemplu,  http://domain.com/.htaccess va duce intotdeauna la o eroare 403.
 • Este posibil sa fi schimbat Index Manager in Fără indexare. Acest lucru va cauza o eroare 403 daca nu exista o pagina de index corecta de incarcat.

 

Ce trebuie sa faceti pentru a remedia eroarea 403?

 • Verificați sau resetați/ redenumiți fișierul dvs. .htaccess, e posibil ca eroarea sa fi survenit din cauza fisierului .htaccess corupt
 • Resetați permisiunile pentru fișiere și folder, aceste permisiuni de fisiere pot controla cine poate vedea si accesa fisierele si folderele de pe site-ul dvs web, iar permisiunile incorecte pot cauza eroarea 403
 • Dezactivați pluginurile WordPress – posibil ca eroarea sa fi survenit din cauza unui plugin incompatibil sau defect
 • Resetati fisierele si permisiunile de director
 • Daca nimic nu functioneaza e nevoie sa contactati furnizorul de gazduire
 • Verificați, de asemenea, dacă aveti permisiunea de a accesa adresa URL sau daca adresa URL introdusa e corecta
 • Dacă ati incercat metodele mentionate si primiti în continuare codul de eroare, ar trebui sa verificati setarile browserului si / sau ale firewall-ului.

 

Majoritatea serverelor sunt configurate ca sa nu permita navigarea în directoare din motive de securitate. Când sunt configurate corect, sunteți redirecționat către o altă pagină. Când acestea nu sunt, s-ar putea să vedeti o eroare 403. In cele mai multe cazuri, nu puteți face prea multe lucruri pentru a remedia aceasta eroare. Fie nu aveți dreptul de a accesa resursa, fie există o eroare în partea serverului. Uneori, poate fi o eroare temporară, uneori nu.

Was this article helpful?

Related Articles