fbpx

Procedura deblocare IP servere VPS/Dedicate:

Daca suspectezi ca IP-ul tau a fost blocat pe VPS-ul detinut si/sau dintr-o data site-ul/site-urile/serverul nu mai functioneaza dintr-o locatie, atunci exista o probabilitate destul de ridicata ca IP-ul tau sa fie blocat din varii motive.


Primul pas spre deblocarea IP-ului este aflarea acestuia. Pentru a-l afla, putem accesa http://ip.mxhost.ro. Aici se va afisa o pagina in care vi se va spune: IP-ul dumneavoastra este: IP.


Copiem acel IP in clipboard si, folosind o alta conexiune la internet (este necesara o alta conexiune fie ea mobila sau fixa, inclusiv VPN deoarece cea curenta este blocata pe server) de pe care ne vom conecta la panoul WHM existent pe serverul dvs. VPS/Dedicat: https://ipulserverului:2087 sau https://domeniu/whm (Ex.https://domeniulmeu.ro/whm).


In partea din stanga vom gasi o bara de cautare in care vom cauta dupa cuvantul Firewall. Acolo vom gasi in sectiunea Plugins un plugin numit ConfigServer Security&Firewall. Accesam acest plugin printr-un click pe numele acestuia.

Navigam in partea de jos a paginii pana la cea de-a 4-a sectiune unde gasim un buton pe care scrie “Search for IP” in dreapta caruia exista o casuta de inserare text.

Aici vom adauga IP-ul copiat anterior (atentie sa nu existe spatii inainte sau dupa ip-ul in sine), vom apasa pe “Search for IP” iar daca acesta este blocat veti gasi inregistrarea blocarii precum motivul si perioada de timeout primita.


In cazul in care este blocat, va aparea un buton cu fundal verde pe care scrie “Unblock IP”. Apasam pe acest buton si IP-ul va fi deblocat.


Ulterior, in cazul in care detineti un IP dedicat/static din partea furnizorului de internet(IPS) puteti adauga IP-ul in Ignore List pentru a nu ma fi blocat pe viitor.


Acest lucru se poate face din pluginul mentionat anterior, sectiunea Quick Ignore.

Was this article helpful?

Related Articles