fbpx

Setarea adresei de mail in interfata Gmail

Daca doriti sa setati o adresa de mail cu numele domeniului dvs. in Google, pentru ca mailurile sa poata fi citite si trimise din interfata respectiva, e nevoie sa efectuati urmatoarele setari:

1. Logati-va in contul de email de la Google.

2. In partea dreapta gasiti iconita unei rotite mecanice de unde trebuie sa selectati Settings .

3. Selectati tabul Accounts and Imports.

4. In dreptul textului “Check mail from other accounts: ” efectuati click pe link-ul “Add a mail account”

5. In fereastra ce s-a deschis completati adresa dvs de mail pe care doriti sa o setati in interfata Google si dati click pe Next .

6. Selectati “Import emails from my other account (POP3)” si completati in urmatoarea pagina setarile de conectarea al contului dvs de mail:

Nota: * Denumirea serverului de primire (POP3) sau de trimitere (SMTP) se pot gasi in mailul trimis de MxHost cu datele de logare in cPanel

** De asemenea daca aveti instalat pe domeniu un certificat SSL care securizeaza partea de mail (MX-ul) se poate folosi ca server de incoming (POP3) cat si pentru trimitere (SMTP): mail.domeniul-dvs.ro (sau .com, .net, etc. )

7. In continuare se va selecta “Yes, I want to be able to send mail as adresa@domeniul-dvs.ro.” si Next .

8. In fereastra urmatoare completati numele care doriti sa apara cand se trimite un mail (ex: numele dvs, sau contabilitate, office, etc), bifati optiunea “Treat as an alias.” si click pe Next Step .

9. In urmatorul pas e nevoie sa completati Serverul de trimitere (SMTP), adresa de mail completa, parola sa va asigurati ca e bifat “Secured connection using TLS (recommended)” si portul este setat cel securizat adica 587. Dupa setari efectuati click pe butonul “Add Account”

10. In continuare Gmail va trimite un mail de confirmare pe adresa care tocmai s-a configurat si puteti fie confirma ca aveti acces la adresa setata dand click pe link-ul din mail sau puteti copia codul din mail in fereastra ce se va mai deschide.

Was this article helpful?

Related Articles