fbpx

Utilizarea pluginului JetBackup din cPanel pentru restaurare.

In acest tutorial o sa va explicam pas cu pas cum este recomandat sa se faca restaurarea direct din contul de cPanel prin modulul JetBackup.

 

In primul rand accesam cPanel > File Manager si redenumim folderul pe care dorim sa il restauram, in cazul nostru folderul public_html in care sunt fisierele site-ului.

Accesam cPanel > File backups

 

Urmatorul pas este sa alegem data din care dorim sa accesam backup-ul si facem click pe File Manager.

 

Dupa ce alegem data, selectam folderul pe care l-am redenumit si il restauram.

Adaugam adresa de email pe care sa primim notificarea in momentul in care se finalizeaza restaurarea.

La fel trebuie sa procedam si pentru emailuri, accesam File Manager > Mail > Domeniu > adresa si o redenumim iar dupa aceea din backup selectam adresa redenumita anterior si o restauram la fel. Dupa ce se termina restaurarea este necesar sa mutam emailurile din adresa redenumita in adresa restaurata pentru ca sa nu se piarda nici un email.

Mai departe, daca dorim sa restauram baza de date accesam cPanel > PHPMyAdmin si exporam baza de date actuala pentru a exporta o copie de rezerva.

Dupa ce s-a downloadat baza de date, selectam toate tabelele si le stergem. ( select all > drop tables )

Accesam cPanel > Database Backups si restauram baza de date din data dorita la fel ca in pasul de mai sus.

La fel setam adresa pe care sa primim notificare cand este finalizata restaurarea dupa care putem sa vizualizam restaurarile in progres in cPanel > JetBackup > Queue.

In momentul in care restaurarile sunt complete o sa se primeasca email pe adresa setata in momentul restaurarii dar o sa apara si aici in Jetbackup > Queue.

Restaurarea este completa.

Was this article helpful?

Related Articles