Top 10 cele mai scumpe domenii web din toate timpurile


De câte ori ai incercat să cumperi un domeniu pentru a-ti construi un website sau un blog, însă nu era disponibil? Cu exceptia domeniilor .ro care nu sunt permise a fi revândute sau scoase la licitație, domeniile cu extensii internaționale pot fi revândute.

Astfel, dacă îți dorești să înregistrezi un domeniu .com de exemplu dar este deja înregistrat, poate proprietarul acestuia este dispus sa în vândă. Desigur, astfel de tranzacții, de regulă, au costuri mult mai ridicate decât înregistrarea unui domeniu cu această extensie.

Sunt companii sau persoane fizice care se ocupă cu achiziția domeniilor foarte bune pe care le revând ulterior la costuri mult mai mari.

Ca urmare, puține nume au rămas pe lista domeniilor râvnite, acestea fiind achiziționate cu sume fabuloase de către doritori. Cele mai scumpe 10 domenii web vândute vreodată au câteva caracteristici comune, precum faptul că toate au extensia .com, au doar unul sau două cuvinte comune și provin din categorii de interes general.

1. VacationRentals.com – domeniul a fost cumpărat în 2007 cu 35 milioane de dolari, fiind cea mai mare ofertă și achiziție făcută vreodată unui domeniu web. Prin intermediul acestuia turiștii își pot rezerva sau găsi vacanța perfectă.

2. PrivateJet.com – 30 milioane 180 de mii de dolari a costat acest domeniu, achiziționat în 2012, fiind al doilea cel mai scump domeniu din toate timpurile.

3. Insure.com – în 2009 acesta a fost cumpărat cu 16 milioane de dolari, fiind pe locul doi până la achiziția lui privatejet.com.

4. Sex.com – în octombrie 2010 acest domeniu se vindea cu 14 milioane de dolari, după acest cuvânt cheie fiind, desigur, în topul motoarelor de căutare.

5. Hotels.com – a fost vândut in 2001 cu 11 milioane de dolari unei companii de profil care mai deține alte 85 de site-uri în 34 de limbi, creându-și, astfel, o bază de date proprie.

6. Fund.com – în 2009 acest domeniu a fost vândut cu 9.9 milioane de dolari, deși, în prezent, domeniul nu este activ.

7. Porn.com – al doilea cel mai scmp domeniu din top 10, cumpărat cu fabuloasa sumă de 9.5 milioane de dolari în 2007.

8. Fb.com – in 2010 a fost cumpărat de Facebook cu 8.5 milioane de dolari. În prezent, acesta direcționează catre Facebook.com.

9. Business.com – este unul dintre cele mai vechi domenii, fiind cumpărat încă din 1999 cu 7.5 milioane de dolari și, desigur, este axat pe categoria de business.

10. Diamond.com – în 2006 a fost vândut tot cu 7.5 milioane de dolari, fiind un magazin online de pietre prețioase.

 

 

 


Lasa un mesaj