fbpx

Top cele mai nesigure parole folosite în 2017


După revizuirea a 5 milioane de parole utilizate în 2017, SpashData a publicat o listă cu cele mai nesigure și cele mai populare parole utilizate în 2017, drept urmare și cele mai periculoase parole folosite.

Ca de la an la an, apar noi parole cele mai utilizate la nivel mondial, parole care, de obicei, sunt denumiri foarte populare, precum nume de film sau clasica ”12345”. O nouă parolă apărută pe lista, comparativ cu anul precedent, este ”starwars”.

Hackerii se folosesc de inocența utilizatorilor care folosesc parole atât de comune, pentru că aceștia se ghidează, de regulă, după denumiri din cultura pop, mediul sportiv pentru a sparge conturile online, pentru că intuiesc că sunt ușor de memorat.

O altă metodă de ”criptare” a parolei, pe care hackerii au intuit-o repede, este utilizarea cifrei 0 în loc de litera O, truc care s-a dovedit a fi foarte simplu.  Conform studiului efectuat, s-a remarcat faptul că cel puțin 10% din utilizatorii mediului online au folosit cel puțin o dată o parolă din lista celor mai slabe și nesigure parole, iar 3% dintre ei au folosit cea mai proastă parolă posibilă, ”12345”.

Unii utilizatori optează pentru o parolă care, aparent, e nonsens, dar, de fapt, urmează o înșiruire simplă de litere de pe tastatură. De exemplu, ”qwert” sau ”qawsx” sunt în topul parolelor simple în 2017.

Așadar, dacă folosești una din parolele din lista celor mai populare, este recomandat s-o schimbi: ”12345”, ”password”, ”12345678”, ”qwerty”, ”iloveyou”, ”admin”, ”welcome”, ”login”, ”123abc”, ”passw0rd”, ”hello”, ”121212”.

MxHost recomandă tuturor utilizatorilor mediului online să utilizeze parole de tip strong și individuale pentru accesul fiecărui cont creat în mediul online.

 

 


Lasa un mesaj