Tot ce trebuie sa stii despre numele de domenii -1


Ce este un nume de domeniu

Internetul comunica prin intermediul unor adrese Ip, care reprezinta localizarea fiecarei resurse de pe internet. Acesta este format dintr-o insiruire unica de numere, precum 62.126.234.2. Deoarece aceste numere sunt foarte greu de tinut minte, mai ales cand este vorba de mai multe adrese, au aparut numele de domenii. De fapt, fiecare nume de domeniu are in spate o adresa Ip. Concret, un nume de domeniu, precum google.com are in spate o baza de date care il transforma intr-o adresa Ip.

De ce ai nevoie de un nume de domeniu

V-ati pus intreabarea “De ce am nevoie de un nume de domeniu?” Daca inca nu stiti raspunsul, acesta include numeroase motive pentru a detine un nume de domeniu.

Iata care sunt principalele motive, dar nu se limiteaza la acestea:

Stabilirea unui brand online – se poate stabili o identitate online unica, care duce, mai departe, la stabilirea si cresterea unui brand online puternic, odata cu numarul de vizite.

Asigurarea numelui in mediul online – va achizitionati un domeniu cu numele dvs.; prin acest fel, va asigurati ca nimeni nu se va putea folosi de numele dvs., mai ales daca sunteti o persoana cunoscuta, pentru a isi dezvolta o afacere sau pentru a scrie lucruri neadevarate despre persoana reala. Acelasi lucru se poate intampla si daca aveti o afacere offline, cu un brand cunoscut pe piata- este foarte important sa va extindeti si in mediul online, pentru a nu profita altcineva de pe urma brandului dvs.

Integritate si incredere – detinerea propriului dvs. nume de domeniu duce la o mai mare incredere a clientilor sau a cititorilor fata de dvs. De exemplu, daca detineti un domeniu exemplu.ro, increderea si integritatea va fi crescuta in fata potentialilor utilizatori, decat in cazul in care utilizati un domeniu gratuit, precum exemplu.wordpress.com. Numele de domeniu online reflecta, de fapt, reputatia dvs. sau a firmei dvs. offline.

Usurinta in a fi gasiti – prin detinerea unui nume de domeniu usor si memorabil, clientii vor sti intodeauna unde sa va gaseasca, doar accesand domeniul dvs. web. Acest lucru este valabil si in cazul in care aveti un magazin offline si detineti un domeniu cu acelasi nume, unde va afisati adresa si locatia, pentru a sti unde va pot gasi potentialii clienti.

Portabilitate – odata ce detineti un domeniu web, va puteti muta cu usurinta de la un furnizor la altul, fara a fi nevoie sa ramaneti pentru totdeauna la furnizorul de la care ati achizionat domeniul.

Protejarea drepturilor de autor si ale marcilor comerciale– prin detinerea unui domeniu web care reprezinta in mediul offline un brand sau un nume important, dvs. va protejati dreptul de a fi singurul care poate scrie folosindu-se de acel nume sau sunteti singurul care puteti comercializa online, folosindu-va de propriul brand.

Cum se utilizeaza un nume de domeniu

Numele de domeniu ajuta la stabilirea identitatii online si poate fi utilizat intr-o serie de moduri, care include:

Site-uri – este cel mai frecvent mod prin care persoanele folosesc un nume de domeniu. Astfel, numele de domeniu va reprezenta numele site-ului.

–  E-mail-uri – un nume de domeniu poate fi utilizat pentru a crea adrese de e-mail profesionale, precum andrei.companiata.ro. Aceste adrese de e-mail-uri reprezinta o mai mare incredere acordata clientilor, decat utilizarea unor adrese generice gratuite, precum exemplu@yahoo.com sau exemplu@gmail.com. Aceste adrese de e-mail, care se considera a fi profesionale, pot fi utilizate pentru a trimite si a primi e-mail-uri de pe orice alt tip de adrese precum exemplu@yahoo.com.

Nume de servere – un nume de domeniu poate fi utilizat si pentru a denumi un server, precum ns1. exemplu.ro

Prin urmare, daca pana acum nu ati stiu de ce este important sa detineti un nume de domeniu web, de acum lucrurile va sunt mult mai clare. Intr-o alta ordine de idei, dupa ce v-ati decis ca este timpul sa va achizitionati un domeniu, treceti la urmatorii pasi precum alegerea unui nume memorabil, captivant si usor de retinut si, cel mai important, alegerea extensiei potrivite, in functie de publicul la care va adresati (national, european, mondial) sau doriti un nume de domeniu original care sa reflecte activitatea afacerii dvs., precum noile TLD-uri (. services, .pizza, .guru etc).

Prin intermediul Mxhost, se poate inregistra orice nume de domeniu doriti, indiferent ca este vorba de numele dvs., numele companiei dvs. sau numele unei afaceri pe care o initializati in mediul online. In calitate de registrar acreditat, de-a lungul celor 10 ani de activitate, Mxhost a incheiat numeroase parteneriate cu registrari renumiti, tocmai pentru a obtine cele mai avantajoase preturi la inregistrarea de domenii.


Lasa un mesaj