Un site nou? Cum stii de cat spatiu ai nevoie

Selectarea unui provider de hosting necesita un minim efort si este, adesea, o decizie critica, care sta la baza functionarii optime a site-ului. Sunt multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegi un provider de servicii de hosting, printre care se numara spatiul alocat, resursele oferite raportate la costuri, suportul tehnic, modalitatile de plata si multe altele.

In prima etapa, este necesar sa stii ce ai nevoie, ca sa stii ceea ce cauti – ulterior, sunt o varietate de provideri, avand posibilitatea de alege dintr-o gama variata de servicii, in functie de preferinte si necesitati: gazduire shared, VPS, server dedicat, reseller.

In mare parte, cei care au nevoie de o solutie dedicata, de obicei, stiu exact ce si cat au nevoie. Astfel, utilizatorii care au dilema de a alege un pachet potrivit sunt cei din aria shared hostingului.

Cum stii cat spatiu ai nevoie pentru website?

Factorul cel mai important de a identifica cat spatiu ai nevoie pe server este direct influentat de cat cat continut vei adauga pe website. De exemplu, daca site-ul va fi unul de prezentare, cu text adaugat si cateva imagini, atunci vei avea nevoie de spatiu putin, probabil de 1-2GB. Daca insa site-ul va avea continut cu imagini si video-uri, vei avea nevoie de mai mult spatiu. De asemenea, numarul paginilor, postarilor, dimensiunea imaginilor si a video-urilor va determina cat spatiu ai nevoie.

De fapt, spatiul este un factor relativ cand iti construiesti un site. Important este sa alegi un provider care ofera posibilitatea de a face upgrade pentru spatiu suplimentar atunci cand ai nevoie. Posibil, in timp, pe masura ce adaugi continut, sa nu te mai incadrezi in limita initiala. De retinut insa este ca niciodata sa nu achizitionezi stric spatiul de care ai nevoie initial, este ideal sa lasi spatiu suplimentar pentru continut ulterior, precum email-uri.

O alta caracteristica a spatiului este discul – HDD sau SSD. In functie de performanta dorita pentru site, poti opta pentru una din cele doua variante. Chiar daca costurile sunt putin mai mari, cea mai buna solutie este gazduirea pe un disk SSD, deoarece paginile se incarca de pana la 3 ori mai rapid, ceea ce este un beneficiu atat pentru SEO cat si pentru utilizatori.

Pe langa limita de spatiu, intr-un pachet de hosting mai sunt si alte limitari precum traficul lunar alocat, limita de banda, consumul de CPU si procesor etc.

Probabil, intentia multora este sa achizitioneze un plan de hosting cu toate resursele nelimitate. Practic, aceasta este o simpla strategie de marketing, in conditiile in care este imposibil sa detii spatiu si resurse nelimitate, in conditiile in care un server are resurse limitate.

Prin urmare, atunci cand alegi un provider de hosting, trebuie sa te axezi pe reputatia companiei care ofera astfel de servicii si disponibilitatea suportului tehnic atunci cand intampini o problema. Astfel, alege un hosting onest, flexibil, cu suport24/7, care sa indeplineasca cerintele de care ai nevoie raport calitate-pret si resursele oferite.

 

Lasa un mesaj