fbpx

Una din patru Retele Wi-fi publice este nesigura


Dupa analiza a peste 31 de milioane de retele Wi-fi publice, compania ce se ocupa cu securitatea online Kaspersky Lab, arata ca una din patru ( 28%)  este nesigura si prezinta un foarte mare risc asupra datelor cu caracter personal. Acest lucru inseamna ca orice date transmise prin intermediul acestei retele Wi-fi publice nesigure, precum mesaje, parole, documente pot fi interceptate cu usurinta de atacatorii cibernetici.

25% din retelele Wi-fi publice nu au o parola de acces sau o metoda de securitate activa de orice fel. Cu alte cuvinte, orice informatie transmisa poate fi interceptata de a treia parte.

Restul retelelor publice sunt criptate si nu pot fi interceptate de catre atacatori. Printre tarile cu cel mai mare risc de interceptare prin intermediul retelelor publice Wi-fi se numara destinatii turistice populare precum Thailanda, Franta sau America.

In general, turistii sunt cei mai expusi pericolului de a li se intercepta datele cu caracter personal intrucat acestia se conecteaza cel mai mult la retelele Wi-fi publice.

Un lucru ingrijorator este de asemenea faptul ca studiul sugereaza ca doar 57% din utilizatori sunt preocupati ca datele le-ar putea fi interceptate. Un reprezentant al companiei de securitate recomanda tuturor utilizatorilor sa fie vigilenti atunci cand utilizeaza o retea Wi-fi publica.

Astfel, atunci cand accesati o astfel de retea Wi-fi, nu faceti cumparaturi online, nu va introduceti datele cardului, nu va conectati la conturile bancare sau alte conturi importante, nu efectuati transferuri de date cu caracter personal. Pentru o protectie suplimentara, ar fi recomandat chiar utilizarea unei tehnologii VPN ( retea virtuala privata).

Din acelasi motiv de securitate, in cazul accesului la propriul website folositi doar conexiunea criptata HTTPS pentru a evita potentiale vulnerabilitati.


Lasa un mesaj